Mahkemeye kimse gitmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Mahkemeye kimse gitmezse ne olur?
  2. Şahit olan mahkemeye gitmezse ne olur?
  3. Boşanma davasına eşlerden biri gelmezse ne olur?
  4. Davacı davaya katılmazsa ne olur?
  5. Avukat davaya gelmezse ne olur?
  6. Aile Mahkemesine gitmezsem ne olur?

Mahkemeye kimse gitmezse ne olur?

DAVACI DURUŞMAYA GELMEZSE NE OLUR? Mahkemeye gitmemeniz halinde davayı takip eden bir vekiliniz de yok ise dava düşecektir. Davanız müracaata bırakılacaktır.

Şahit olan mahkemeye gitmezse ne olur?

Tanık olarak gösterildiğiniz davaya belirtilen gün ve saatte gitmezseniz hakkınızda zorla getirilme kararı çıkarılacaktır. Bir sonraki duruşma günü polis veya jandarma tarafından zorla getirilecek, zorla getirilmenizden dolayı doğabilecek masrafları da ödemekle yükümlü kalabilirsiniz.

Boşanma davasına eşlerden biri gelmezse ne olur?

Boşanma davalarında, davalı tarafa tebligat yapıldıktan sonra artık davalı eşin mahkemeye gelip gelmemesi yargılamayı uzatmaz ve sırf bu nedenden dolayı dava reddedilmez. Eğer davalı tarafın kusurlu olduğunu ıspat ederse mahkeme boşanma kararı verecektir. ...

Davacı davaya katılmazsa ne olur?

Mutlaka duruşmaya katılmak / savcılığa gitmek zorundasınız. Eğer katılmaz iseniz; öncelikle mahkemece / savcılıkça ihzaren celbinize (polis vasıtası ile zorla getirilmenize) ve bundan da sonuç alınamaz ise hakkınızda yakalama kararı çıkarılmasına sebebiyet verirsiniz.

Avukat davaya gelmezse ne olur?

Davalı taraf, duruşmaya gelmezse ve duruşmada kendisini bir avukat ile temsil ettirmezse, dava yokluğunda görülmeye devam edilir. Davalı, yokluğunda yapılan işlemlere itiraz hakkını kaybeder.

Aile Mahkemesine gitmezsem ne olur?

Boşanma davalarında duruşmalara gidilmemesi durumunda hukuki bir yaptırım uygulanmaz. Boşanma davasını açan taraf mahkeme görüleceği zaman orada bulunmazsa bu durum davanın düşmesine neden olabilir. Dava açılan karşı taraf, davaya katılmadığı takdirde ise süreçler uzamakta ve dava neticelenememektedir.