E-arşiv fatura nedir nasil kesilir?

İçindekiler:

  1. E-arşiv fatura nedir nasil kesilir?
  2. Efatura nasıl kullanılır?
  3. E-fatura ne zaman düzenlenir?
  4. E-arşiv fatura kimler kesebilir?
  5. E-arşiv Fatura ücretli mi?
  6. E-arşiv Fatura ne zaman kesilir?
  7. E-arşiv fatura kesen kağıt fatura kesebilir mi?
  8. E-Arşiv Faturalarimi nereden görebilirim?
  9. E-Arşiv faturaya nasil geçilir?
  10. E-arşiv Fatura hafta sonu kesilir mi?

E-arşiv fatura nedir nasil kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...

Efatura nasıl kullanılır?

E-Fatura Nasıl Kullanılır? E-Fatura uygulamasını kullanabilmek için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı'na kayıt yaptırılması gerekir. Daha sonra şirketinizin Mali Mühür Sertifikasına sahip olabilmesi için başvuru yapmanız gerekir. Bu mühür Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlemiş olduğu bir elektronik mühürdür.

E-fatura ne zaman düzenlenir?

2021 yılı cirosu 5 milyon ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2022'e kadar e-fatura ve e-arşiv sistemlerine, 01 Temmuz 2021'den sonra e-fatura mükellefi olan firmaların da tarihinde e-defter uygulamasına geçiş yapması zorunlu tutuldu.

E-arşiv fatura kimler kesebilir?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-arşiv Fatura ücretli mi?

İlla e-arşiv faturası olması lazım. Bir fatura için ücret mi ödeyeceğim diyorsanız hayır ödemeyeceksiniz. Gib Portal Üzerinden ücretsiz kesebilirsiniz.

E-arşiv Fatura ne zaman kesilir?

Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise Sevk İrsaliyesi söz konusu olmadığı için e-Faturanın, hizmetin verildiği anda düzenlenmesi gerekmektedir.

E-arşiv fatura kesen kağıt fatura kesebilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

E-Arşiv Faturalarimi nereden görebilirim?

e-Arşiv Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden, fatura numarası veya firma adıyla da yapılabilir. Sorgulama işlemi esnasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgiler gizli kalır.

E-Arşiv faturaya nasil geçilir?

e-Arşiv Fatura uygulamasına nasıl geçilir?
  1. e-Arşiv'e geçmek için önünüzde 2 yol var: ...
  2. e-Arşiv uygulamasını, bilgi işlem sistemini entegre ederek kullanmak. ...
  3. e-Arşiv Özel Entegratörü aracılığı ile uygulamayı kullanmaya geçmek. ...
  4. e-Fatura uygulamasına zaten geçmiş olan mükelleflerin durumu.
Daha fazla öğe...

E-arşiv Fatura hafta sonu kesilir mi?

Geriye dönük e-Arşiv Fatura düzenleme nasıl yapılır? Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir.