Hatti mudafaa yoktur sathi mudafaa vardir o Satih butun bir Vatandir hangi savaş?

İçindekiler:

  1. Hatti mudafaa yoktur sathi mudafaa vardir o Satih butun bir Vatandir hangi savaş?
  2. Teemmul ne demek Osmanlıca?
  3. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır sözünü hangi savaş sırasında söylemiştir?
  4. Satıh ne demek Osmanlıca?
  5. Yol Sathı nedir?
  6. Hatt Osmanlıca ne demek?

Hatti mudafaa yoktur sathi mudafaa vardir o Satih butun bir Vatandir hangi savaş?

Nutuk - Sakarya Meydan Muharebesi Ve Müteakip Gelişmeler «Savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. O satıh bütün vatandır . Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz. Onun için küçük büyük her birlik bulunduğu mevziden atılabilir.

Teemmul ne demek Osmanlıca?

teemmül / تأمل İyice, etraflıca düşünmek. Derin derin düşünmek.

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır o satıh bütün vatandır sözünü hangi savaş sırasında söylemiştir?

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır” sözlerinin tarihe geçtiği Sakarya zaferinin 100'üncü yılı kutlanıyor.

Satıh ne demek Osmanlıca?

Düz. Bir şeyin dış yüzü, üstü. Evin damı. Yayıp döşemek.

Yol Sathı nedir?

Sathi kaplama, yapım aşamaları olarak bakıldığında bağlayıcıların ve agreganın art arda serilmesidir. Asfalt emülsiyonları, asfalt distribütörü yardımı ile püskürtülür, ardından mıcır (kırma taş) serilir ve silindirlenir. Ülkemizde yolların yaklaşık %75-80'i sathi kaplamadır.

Hatt Osmanlıca ne demek?

Sınır, çizgi, yazı, yol.