Evde çilek bakımı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Evde çilek bakımı nasıl olur?
  2. Çilek hangi ayda yenir?
  3. Çilek gübre ister mi?
  4. Saksıda çilek verimi nasıl artar?
  5. Çilek nasıl muhafaza edilir?

Evde çilek bakımı nasıl olur?

Çilek fidelerini ektikten sonra toprağın sürekli nemli kalmasını sağlamalı, ona göre düzenli olarak sulama yapmalısınız. Ancak çok fazla sulamamaya da özen göstermelisiniz çünkü fazla su, köklerinin hızla çürümesine neden olabilir. Bu nedenle drenaj deliği olan saksılar tercih etmeniz de önemli.

Çilek hangi ayda yenir?

Çilek yetiştirmek istiyorsak dikim için en uygun aylar Temmuz – Ağustos olarak bilinir. Eğer kış aylarının ılık geçtiği bölgelerden birinde yaşıyorsak Ekim – Kasım aylarında da ekim yapılabilir. Soğuk bir bölgede yaşıyorsak Nisan ekim için en uygun zamandır.

Çilek gübre ister mi?

Yetiştirildiği toprağın azot açısından zengin olması çileğin daha verimli olmasını sağlar. Bu nedenle çileğin toprağa dikilmeden önce toprağının azot açısından zengin gübre ile desteklenmesi önemlidir.

Saksıda çilek verimi nasıl artar?

Çilek saksı içerisinde kök salacağı için kenarlarında delikler ve kırıklar olmalıdır. Çileği ektiğiniz saksının hafif bir yükseklikte olması her zaman önemlidir. Çilek için kesin bir mevsim yoktur. Her mevsim şansınızı deneyebilirsiniz fakat mart ve eylül ayında ekerseniz daha kolay ve çabuk yetişecektir.

Çilek nasıl muhafaza edilir?

Çilek, alındıktan sonraki iki gün boyunca buzdolabında saklanmalı ve buzdolabının derecesi maksimum 4 derece olmalıdır. Çilek yıkanmadan saklanmalıdır, eğer yıkanıp saklanırsa bozulma hızı artacaktır.