Ago odası nedir?

İçindekiler:

  1. Ago odası nedir?
  2. Ago neyin kısaltması?
  3. Adli Destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğü nereye bağlı?
  4. Adli görüşme raporu nedir?
  5. Adli görüşmeci ne yapar?
  6. Mağdur Hakları Müdürlüğü Nedir?

Ago odası nedir?

Adli Görüşme Odaları, 2012-2014 yılları arasında Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğiyle yürütülen “Çocuklar İçin Adalet Projesi” nin çıktısı olarak kurulmuş olan ve görüşme yapılacak kişilerin ikincil mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak üzere “Bekleme Odası”, “Görüşme Odası” ve “Gözlem Odası” şeklinde üç odadan oluşan ...

Ago neyin kısaltması?

Anasayfa / Adli Görüşme Odaları (AGO) / AGO Nedir?

Adli Destek ve mağdur hizmetleri müdürlüğü nereye bağlı?

MADDE 20 – (1) Adli destek ve mağdur hizmetleri, bulundukları adliyedeki Cumhuriyet başsavcılığı ile mahkemelere yönelik hizmet sunan müdürlükler tarafından yürütülür. (2) Adalet komisyonu bulunan yerlerde Bakanlığa bağlı olarak Cumhuriyet başsavcılığının gözetim ve denetiminde müdürlük kurulur.

Adli görüşme raporu nedir?

ADLİ GÖRÜŞME NEDİR? Kanunla ilişki halinde olan, yani adalet sistemine suça sürüklendiği iddiasıyla veya mağdur ya da tanık sıfatıyla dâhil olmuş çocuğun, dinlenmesi ve alınan bilgilerin kayda alınarak tutanağa geçirilmesi, rapor düzenlenmesidir.

Adli görüşmeci ne yapar?

Adli görüşmeci (Adli Görüşmeci Sertifikalı Eğitim Programı ile sertifikalandırılmış meslek elemanı), çocukla, olayın oluş şekli, failin kimliği, özellikleri, ve olayın ayrıntılarını içeren görüşmeyi, çocuğun yaşına uygun bir dille, anatomik resimler kullanarak, gerekirse oyun ve oyuncaklar eşliğinde gerçekleştirir.

Mağdur Hakları Müdürlüğü Nedir?

Mağdur Hakları Daire Başkanlığı, suç mağdurları ile desteğe ihtiyaç duyan kişileri adli süreçte etkin şekilde bilgilendirmek, işlenen suç sonrasında mağdurlara destek olmak, mağdurun ikincil mağduriyete uğramasına engel olmak, adli süreçte mağdurlara ve özellikle kırılgan gruplara yönelik onarıcı adalet ve sosyal hukuk ...