Kaparinin Nelere faydası var?

İçindekiler:

  1. Kaparinin Nelere faydası var?
  2. Kapari bitkisi nasıl tüketilir?
  3. Kapari ile neler yapılır?
  4. Kaparinin faydaları nasıl kullanılır?

Kaparinin Nelere faydası var?

KAPARİNİN BAŞLICA FAYDALARI – Lif bakımından zengin olan kapari, sindirim rahatsızlıklarının yaşanmasına engel olur. – Kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. – Antik Yunanistan'da romatizmal ağrıların tedavisinde kullanılmıştır. – Kapari, mide ağrısını ve şişkinliği giderir ayrıca iştahı artırır.

Kapari bitkisi nasıl tüketilir?

Doğada kendiliğinden yetişen kapari üretimi tohum ile yapılır. Kapari tohumu ağustos ve eylül aylarında olgunlaşmaya başlayan karpuzcuk şeklindeki meyvelerden elde edilir. Karpuzcuklarda bulunan tohumları su ile yıkanarak güneşte kurutulur.

Kapari ile neler yapılır?

Kapari, peynir ile birlikte pişirilerek yenebilir. Sebze ve et yemeklerinde tuz yerine yemeğin içine serpilerek tüketilebilir. Kapari en yaygın olarak turşu şeklinde tüketilir. Kapari turşusu domates sosuna eklenerek et soslarında ve pizzaların içinde baharatlarla birlikte kullanılabilir.

Kaparinin faydaları nasıl kullanılır?

Kaparinin tomurcukları, meyveleri ve dal uçları gıda sektöründe, dalları, yaprakları ve kökleri de ilaç, kozmetik ve boya sektöründe kullanılır. Kapari, peynir ile birlikte pişirilerek yenebilir. Sebze ve et yemeklerinde tuz yerine yemeğin içine serpilerek tüketilebilir.