İstanbulkart HES kodu oldu mu?

İçindekiler:

  1. İstanbulkart HES kodu oldu mu?
  2. İstanbulkart HES kodu nasıl yüklenir?
  3. HES kodunda blokeli ne demek?
  4. E-Devlet'te HES kodu blokeli ne demek?
  5. Istanbul kart yenilenecek mi?
  6. Istanbul kart nasıl güncellenir?
  7. Bloke para ne demek?
  8. Istanbul kart HES eşleştirme nasıl yapılır?
  9. İstanbulkart otobüste geçerli mi?

İstanbulkart HES kodu oldu mu?

İBB'den yapılan açıklamada Koronavirüs ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği tarihinden itibaren, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkart'ların geçersiz sayılacağı bilgisi verilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar artık kullanılamıyor.

İstanbulkart HES kodu nasıl yüklenir?

Öncelikle; Kişisel bilgilerinizi ekrandaki boşluklara doldurunuz ardından İstanbulkart'ınızın üzerinde yazan kart numarasını giriniz. Son olarak HES kodunu giriniz, belirtilen koşulları onaylamanızın ardından kaydet butonuna basınız.

HES kodunda blokeli ne demek?

Hes kodunun blokeli olması, belirlenen zaman içerisinde yapılmayan işlemlerden dolayıdır. Otobüs veya uçak bileti satın alırken, 5 dakika içerisinde belirlenen zamanda işlemlerin tamamlanması gerekiyor. 5 dakikayı aşan işlemler sonrasında hes kodu blokeli olarak uyarı verecektir.

E-Devlet'te HES kodu blokeli ne demek?

Otobüs,uçak ya da İDO gibi ulaşım araçlarıyla seyahat ederken seçilen koltuk 5 dakika için sizin adınıza bloke edilir. 5 dakika içerisinde bilet alma işlemi gerçekleşmezse eğer HES kodu blokeli hatası verir. 5dk'dan fazla süren işlemler nedeniyle biletinizi alamazsanız, işlemleri tekrarlayarak (HES Kodunu tekrar ...

Istanbul kart yenilenecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELBİM A.Ş. (İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş.), İstanbulkart'ı ve İstanbulkart Mobil'i yenilediğini açıkladı. ... Yenilenen yüzü ve marka kimliğiyle hizmet vermeye başlayan yeni İstanbulkart, 'www.istanbulkart.

Istanbul kart nasıl güncellenir?

Yenileme işlemi, İstanbul genelinde bulunan yaklaşık 780 civarında Biletmatik cihazından gerçekleştirilir ve dolum yapılma esnasında yenileme işleminiz otomatik olarak tamamlanır. İndirimli kartlarda yenileme yapılabilmesi için öncelikle kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmektedir.

Bloke para ne demek?

Kısmen ya da tamamen belli bir ödemeye veya işleme karşılık tutularak, kullanılması ya da harcanması kısıtlanmış veya yasaklanmış paraya denir. Bir para çeşitli amaçlarla ve belirli ya da belirsiz bir zaman süreci için bloke edilebilir.

Istanbul kart HES eşleştirme nasıl yapılır?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.

İstanbulkart otobüste geçerli mi?

İstanbulkart Nerelerde Geçerlidir? İstanbulkart kullanarak metro, Marmaray, tramvay, belediye otobüsü ve şehir hatları vapurları ile seyahat edilebilmektedir.