Kaçak elektrik cezası neye göre belirlenir?

İçindekiler:

  1. Kaçak elektrik cezası neye göre belirlenir?
  2. Abonesiz kaçak elektrik ne demek?
  3. Kaçak elektrik cezası kime gelir?
  4. Kaçak elektrik cezasına karşı hangi mahkemede dava açılır?

Kaçak elektrik cezası neye göre belirlenir?

Kaçak elektrik cezası nasıl hesaplanır? ... Abonenin kaçak kullanımı tespit edildiği anda, abonenin kullandığı kaçak tüketim hesaplanır ve müşteri gurubuna göre aktif enerji bedelinin tek terimine göre 1,5 kat olacak şekilde ceza bedeli hesaplanarak kullanıcının faturasına yansıtılır.

Abonesiz kaçak elektrik ne demek?

Kaçak elektrik kullanımı, abonelik olmadan elektrik kullanmak demektir. Kaçak ya da usulsüz elektrik kullanımı yapanların, bölgelerinde görevli elektrik dağıtım şirketlerinden herhangi bir aboneliği bulunmadığından, bu kullanıcılar hiçbir koşulda elektrik tedarikçisi değiştirememektedir.

Kaçak elektrik cezası kime gelir?

Kaçak elektrik kullanımının tespit edilmesi durumunda Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca kullanımı gerçekleştiren kişilere kesilen cezadır.

Kaçak elektrik cezasına karşı hangi mahkemede dava açılır?

Kaçak elektrik kullanımı, karşılıksız yararlanma suçunu oluşturduğundan, bu davalara asliye hukuk mahkemeleri bakmaktadır. Dağıtım şirketi, kaçak elektrik kullanımı ile ilgili davayı, abonenin ya da dağıtım şirketinin ikamet ettiği yerdeki asliye hukuk mahkemesine açabilir.