Koltuk altım çok terliyor neden?

İçindekiler:

  1. Koltuk altım çok terliyor neden?
  2. Koltuk altım çok terliyor ne yapabilirim?
  3. Koltuk altım çok terliyor hangi doktora gidilir?
  4. Çok sık terlemek neden olur?

Koltuk altım çok terliyor neden?

Yanlış beslenme, koltuk altı terlemesinin ve kokusunun en önemli nedenleri arasında. Sürekli hazır gıda tüketme, aşırı baharatlı besinleri tercih etme, soğan ve sarımsak tüketme terleme bezlerinin uyarılmasına ve hızlı çalışmasına neden olur. Bu nedenle bu tür gıdaları hayatınızdan çıkarmalısınız.

Koltuk altım çok terliyor ne yapabilirim?

Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.

Koltuk altım çok terliyor hangi doktora gidilir?

- Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. - Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatlı tedavi için Göğüs Cerrahisine gidilir. - Genel terleme, vücudun gövde bölümünün terlemesi için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne gidilir.

Çok sık terlemek neden olur?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.