Dini nikah şahitleri kimler olabilir?

İçindekiler:

  1. Dini nikah şahitleri kimler olabilir?
  2. Anne baba dini nikâh şahidi olabilir mi?
  3. Resmi nikahtan sonra dini nikâh gerekir mi?
  4. Sadece resmi nikâh zina olur mu?

Dini nikah şahitleri kimler olabilir?

Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz. Gelin ve damat eğer isterlerse yerlerine vekalet vererek nikahı geçekleştirebilirler. Nikahın duyurulması, nikah aileden ve akrabadan gizli tutulmaması gerekir.

Anne baba dini nikâh şahidi olabilir mi?

Birçok belediyede anne-babanın nikah şahidi olması durumunda iki şahit daha bulunması şartı bulunur. Ancak anne-baba dışında tüm akrabaların nikah şahidi olması mümkündür.

Resmi nikahtan sonra dini nikâh gerekir mi?

Alınan karara göre imam nikahı kıymak için artık resmi nikaha gerek yok. İmam nikahı, dini bir ritüel olup İslam inancına sahip birçok kimsenin evlenirken yapılmasını zorunlu olarak gördüğü törenlerden biridir. İslam inancında kadın ve erkeğin Allah katında eş sayılması için imam nikahı zorunlu tutulmaktadır.

Sadece resmi nikâh zina olur mu?

NELER ZİNA SAYILIR, NELER SAYILMAZ? İhsan Eliaçık, toplum içerisinde doğru bilinen yanlışlara değindi ve neyin zina sayılıp neyin sayılmadığını özetledi: Bir erkek ve kadın şahitler önünde ve topluma ilan etmeden yani nikâh kıymadan cinsel ilişkiye giremezler. İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir.