Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?

İçindekiler:

  1. Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?
  2. Yargıtaydan gelen dosya istinafa gider mi?
  3. Yargıtaydan bozulan karar istinafa gider mi?
  4. Yargıtaydan bozulan dosya ne olur?
  5. Üst mahkemeye yapılan itirazlar kaç günde sonuçlanır?
  6. Kesin karara itiraz edilir mi?

Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?

Dosya Bölge Adliye Mahkemesine gönderilir. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi kurulmadan önce verilmiş bir karar ise ilk derece mahkemesine gönderilir.

Yargıtaydan gelen dosya istinafa gider mi?

Yargıtay Ceza Dairesi, temyiz incelemesi sonucu hükmü bozarsa hüküm yine kesinleşmez. Temyiz incelemesi sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından bozulması halinde dosya yeniden istinaf mahkemesine veya ilk derece mahkemesine gönderilir.

Yargıtaydan bozulan karar istinafa gider mi?

Yargıtay bozma sonrasında kararı yerel mahkemeye ya da bölge adliye mahkemesine dosyayı gönderecektir. Bozma kararı üzerine davaya yeniden bakacak olan istinaf veya yerel mahkeme taraflara bozmaya karşı ne diyeceğini soracaktır (CMK madde 307/1). Bozma kararı sonrasında mahkeme tarafından “direnme” kararı verilebilir.

Yargıtaydan bozulan dosya ne olur?

Kararı sadece bozar ve hükmü veren mahkemeye iade eder. Yargıtay bizzat bozduğu dosyayı karara bağlayamaz. Yargıtay bozduğu dosyayı hükmü veren mahkemeye iade eder. Ancak uygun olduğunu tensip ettiği başka bir mahkemeye de dosyayı gönderebilir.

Üst mahkemeye yapılan itirazlar kaç günde sonuçlanır?

İtiraz Hukuku Çözümü İtiraz için yasal süre, bildirimden 7 gün sonra başlar. Cumhuriyet savcılığının kovuşturma kararı ile kamuya açık bir dava açma kararını erteleme kararında mağdur olan temyiz yasal çözümüne başvuru süresi 15 gündür.

Kesin karara itiraz edilir mi?

Bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin kesin nitelikteki kararlarına karşı bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığı, re'sen veya istem üzerine, kararın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.