Karabaş otu faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Karabaş otu faydası nedir?
  2. Karabaş otu tansiyonu dusurur mu?
  3. Karabas otu receli nasil yapilir?
  4. Karabaş otu günde kaç kez içilmeli?

Karabaş otu faydası nedir?

KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI Sinüzit, öksürük, kronik nezle ve ateşli soğuk algınlığı tedavisinde yararlanılır. Depresyon ve anksiyete semptomlarını önler, rahatlatır. Baş ağrısı ve migren tedavisinde diğer bitkilerle birlikte kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır.

Karabaş otu tansiyonu dusurur mu?

Karabaş otu ve Melisa otunun birlikte kullanıldığında birçok hastalığa şifa olduğunu kaydeden Gürcan, “Karabaş otu beyin mecralarını açıcı, el ayak titremesi, damar tıkanıklığı, kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıkları böbrekleri çalıştırarak tedavi edici bir ottur.

Karabas otu receli nasil yapilir?

Yıkayıp süzdüğünüz çiçekleri 2 yemek kaşığı toz şeker ile parmak uçlarınızı kullanarak ovun. 1 gece boyunca dinlendirin. Toz şeker, çiçekler ve suyu bir tencerede orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin ve altını kısın. Kısık ateşte kıvam almaya başlayınca içine tarçın kabuğunu ilave edin.

Karabaş otu günde kaç kez içilmeli?

Karabaş otu kürü 2 günde 1 kez olacak şekilde akşam yemeklerinden 2 saat sonra içilir. İlk 10 gün kullandıktan sonra bir hafta ara verilir. 7 günlük aradan sonra 10 gün daha iki günde bir olarak içilir.