Bacakta varis ameliyatı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Bacakta varis ameliyatı nasıl olur?
  2. Varis ameliyatının riskleri nedir?
  3. Varis ameliyatında ölüm riski var mı?
  4. Varis ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Bacakta varis ameliyatı nasıl olur?

Varis ameliyatı varisin konumuna göre kasıktan ya da ayak bileğinden küçük kesiler açılarak toplardamarın bulunması ve damarın uçlarının bağlanarak kesilmesi ve daha sonra özel yöntemler ile damarın konforlu bir şekilde çıkarılması işlemidir.

Varis ameliyatının riskleri nedir?

Solunum becerileri azalabilir ve malignhipertermi adlı nadir görülen bir reaksiyon söz konusu olabilir. Bu komplikasyonda kalp atışları hızlanır, kaslar sertleşir, vücut ısısı artar ve kas dokuları zarar görebilir. Cerrahi travmadan dolayı varis ameliyatının yapıldığı bölgede morartılar ortaya çıkabilirler.

Varis ameliyatında ölüm riski var mı?

Yılmaz, "Tedavi edilmeyen varisler, zamanla pıhtı oluşturabilir, bu oluşan pıhtılar kan yoluyla akciğere kaçarak akciğer embolisi denilen ölümcül bir tabloya yol açabilir. Varis hastaları pıhtılaşma açısından yüksek risk grubundadır ve mutlaka tedavi edilmelidir" diye konuştu.

Varis ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

İşlemden hemen sonra bacağınızda ciltteki betadin solüsyonu silerek temizlenir. Ardından ya hemen varis çorabınız giydirilir ya da elastik bandaj uygulanır. İşlemden sonraki bir hafta boyunca sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar varis çorabı giymeniz önerilir. Gece yatarken varis çorabı giymenize gerek yoktur.