EEG beta aktivitesi nedir?

İçindekiler:

  1. EEG beta aktivitesi nedir?
  2. EEG testinde neler çıkar?
  3. EG nasıl çekilir?
  4. EEG de Alfa ne demek?
  5. EEG çeşitleri nelerdir?
  6. EEG çekiminde nelere dikkat edilmeli?

EEG beta aktivitesi nedir?

Beta dalgası, beta aktivitesi: 1/13 saniyeden daha kısa süreli EEG dalgası veya aktivitesi. Beta ritmi: 13 Hzten daha hızlı olan herhangi bir EEG ritmi.

EEG testinde neler çıkar?

EEG, beyindeki elektrik aktiviteyi ölçerek beyinle ilgili bir hastalığın olup olmadığını saptamak için çekilir. Beyinle ilgili bir hastalık olduğu zaman beyindeki elektriksel aktivite bozulabilir. Bu hastalıkların teşhisi dışında komadaki hastalarda da kullanılan bir testtir.

EG nasıl çekilir?

Elektrotlar, beyin dalgalarını güçlendiren ve elektriksel aktiviteyi EEG cihazına kaydeden bir alete teller aracılığıyla bağlanır. Elektrotlar yerleştirildikten sonra, standart bir EEG ortalama 60 dakika kadar sürer. Bazı hastalıkların teşhisinin koyulması için test sırasında hastanın uyuması gerekebilir.

EEG de Alfa ne demek?

Alfa: Alfa bandı: 8-13 Hz arasındaki frekans bandı. Alfa dalgası, alfa aktivitesi: 1/13-1/8 saniye süreli EEG dalgası veya aktivitesi. Alfa ritmi: Kişi uyanık istirahat halinde ve gözleri kapalıyken, başın arka bölgelerinde ortaya çıkan alfa aktivitesinden oluşan EEG ritmi.

EEG çeşitleri nelerdir?

EEG Çeşitleri Nelerdir?
  • Rutin (Uyanık) EEG.
  • Uyku EEG.
  • Uyku-Uyanıklık EEG.
  • 1-3-8 Saatlik EEG Moniterizasyonu.
  • Tüm Gece EEG ve 24 saat EEG moniterizasyon.

EEG çekiminde nelere dikkat edilmeli?

Erişkinlerde özel bir hazırlık aşaması gerekmemekte saçın bir gün önceden yıkanmış olması yeterli olmaktadır. (Saça sprey, jöle vs. sürülmemesi) Çekim öncesi hasta tok olmalıdır. Bazen Uyku EEG si çekimi gerekir. Bunun için hastanın uzun süre uyutulmaması ve EEG çekimi sırasında uykuya dalması sağlanmalıdır.