Boşanma davası temyize giderse ne olur?

İçindekiler:

  1. Boşanma davası temyize giderse ne olur?
  2. Boşanma davası temyize tabi mi?
  3. Boşanmada temyize gitmek ne demek?
  4. Boşandıktan sonra temyiz ne demek?
  5. Boşanma davasına itiraz edilir mi?

Boşanma davası temyize giderse ne olur?

Taraflara ulaşan karar sonucu eşlerden biri ya da her ikisi boşanma kararına karşı temyiz yoluna başvurdukları takdirde karar kesinleşemez. Temyiz yoluna başvurduktan sonra mahkeme kararı onarsa karar kesinleşecektir.

Boşanma davası temyize tabi mi?

İstinaf ve temyiz; yerel bir mahkemede alınmış olan kararın uygunluğunun, bölge mahkemeleri tarafından bir kere daha, kararın etikliği ya da doğruluğu açısından incelenmesi anlamına gelir. Istinaf makamı, bölge adliye mahkemeleri iken, temyiz makamı yargıtaydır. Boşanma davalarında temyize gidilebilir.

Boşanmada temyize gitmek ne demek?

Bir kararın haksız olduğunun düşünülmesi durumunda daha yüksek mercilere başvurulması ve incelenmesi temyiz olarak adlandırılır.

Boşandıktan sonra temyiz ne demek?

Bir kararın haksız olduğunun düşünülmesi durumunda daha yüksek mercilere başvurulması ve incelenmesi temyiz olarak adlandırılır. Diğer tüm davalarda olduğu gibi boşanma davalarında da temyiz söz konusu olabilmektedir.

Boşanma davasına itiraz edilir mi?

Gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesiyle birlikte; tarafların, karara itiraz etme hakkı doğar. Boşanma davaları bakımından istinaf süresi, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 haftadır. ... Ancak taraflar, boşanma hakkında verilen gerekçeli karara itiraz edebilir.