Parabol Ne konusu?

İçindekiler:

  1. Parabol Ne konusu?
  2. Parabolde r ve k nasıl bulunur?
  3. Parabol eğrisi nedir?
  4. Parametre Matematik nedir?
  5. Bir vektörün kendisiyle skaler çarpımı nedir?

Parabol Ne konusu?

f(x) = ax2 + bx + c biçimindeki fonksiyonlara ikinci dereceden bir değişkenli fonksiyonlar denir. kümesinin elemanları olan ikililere, analitik düzlemde karşılık gelen noktalara f fonksiyonunun grafiği denir. İkinci dereceden bir değişkenli fonksiyonların grafiklerinin gösterdiği eğriye parabol denir.

Parabolde r ve k nasıl bulunur?

Cevap. r= −b/2a ve k=f(r)= (4ac-b²)/4a dır ve bunlar biliniyorsa f(x) = a.(x−r)² + k parabol denklemi yazılabilir. Başarılar ve iyi ödevler dilerim.

Parabol eğrisi nedir?

İkinci dereceden bir değişkenli fonksiyonların grafiklerinin gösterdiği eğriye parabol denir. fonksiyonunun grafiği (parabol) yandaki gibi kolları yukarı doğru olan ya da kolları aşağı doğru olan bir eğridir.

Parametre Matematik nedir?

Matematikte ise parametre, bir fonksiyondaki değişkenler dışında farklı harfli ifade gösterilip sayısal değer içeren ifadeler bütünü, denklem unsurlarıdır. Birden fazla değişkeni bağlayan ortak değişken de parametre olarak adlandırılır.

Bir vektörün kendisiyle skaler çarpımı nedir?

Birbirine dik vektörlerin skaler çarpımı (cos90=0) sıfır olacağından farklı birim vektörlerin birbiri ile skaler çarpımı hep sıfır olacaktır. Vektörün kendisi ile nokta çarpımı büyüklüğünün karesine eşit olduğundan da bir birim vektörün kendi ile nokta çarpımı 1 olacaktır.