Bebeklere emekleme nasıl öğretebiliriz?

İçindekiler:

  1. Bebeklere emekleme nasıl öğretebiliriz?
  2. Bebekler neden emeklemek istemez?
  3. Emeklemek önemli mi?
  4. Emekleme hangi kasları çalıştırır?

Bebeklere emekleme nasıl öğretebiliriz?

İlk emeklemeler karın yerde sürünme şeklinde olur. Daha sonra elleri yere basarak emeklemeye başlarlar. Bu dönemde hem oturma hem emekleme ile birlikte bebeğinizin hareketli zamanları başlar. Emekleyerek her şeyi incelemeye, evde istediği alanda hareket etmeye başlarlar.

Bebekler neden emeklemek istemez?

Bebeklerin emeklememesinin olası sebepleri aşağıdakilerden biri olabilir; Bebeğinizin kaba motor gelişimi tamamlanmamış olabilir. Yani bebeğinizin el, kol, bacak kasları ve kemikleri yeteri kadar güçlenmemiş olabilir. Yaşına göre kilosu ortalamanın üzerinde olan bebekler emeklemeyebilirler.

Emeklemek önemli mi?

Emekleme ve daha önce meydana gelen sürünme omuz, kol ve sırt kaslarını güçlendirir. Karın ve kalça kaslarının da daha sağlam hale gelmesini sağlar. Postür ve denge: İyi bir kuvvet, postürün gelişmesine öncülük eder.

Emekleme hangi kasları çalıştırır?

Oturma, emekleme ve yürüme bebeğin kaslarının gelişmesine ve güçlenmesine bağlı olan becerilerdir. Bebeğin dengesini kurmakta ustalaşması, dik durabilmesi için baş, karın ve sırt kaslarının, emekleyebilmek ve yürüyebilmek için de kol ve bacak kaslarının güçlenmesi gerekir.