Bağırsaklarda kalınlaşma nedir?

İçindekiler:

  1. Bağırsaklarda kalınlaşma nedir?
  2. Kalın bağırsakta ne olur?
  3. Bağırsakta Crohn hastalığı nedir?
  4. Kalın bağırsakta ne tür sindirim olur?
  5. Kalın bağırsak hangi besinleri sindirir?

Bağırsaklarda kalınlaşma nedir?

İnflamatuar bağırsak hastalığı olan crohn, yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklardaki bir veya birkaç bölümün bulunduğu bölgede kalınlaşma ve ülsere yol açan bir hastalıktır. İltihabik bir hastalık olan bu durum, genel olarak ince bağırsak ve ince bağırsağın kalın bağırsak ile birleşim bölgesinde meydana gelir.

Kalın bağırsakta ne olur?

Kalın bağırsakta veya kolonda, kimusta bulunan su emilir. Kalın bağırsakta tuzlar aktif taşıma ile emilir, su da osmoz yoluyla onları takip eder. Sindirilmemiş posa ve kalın bağırsakta yaşayan bakterilerden oluşan dışkı rektuma gider, anüsten atılana kadar orada depolanır.

Bağırsakta Crohn hastalığı nedir?

Crohn hastalığı, ağızdan anüse kadar olan gastrointestinal sistemin iltihaplanmasına neden olan bir bağırsak hastalığıdır. Bu iltihaplanma, sindirim sisteminin bir veya birkaç bölümüne tutunabileceği gibi, genellikle ince bağırsağın son kısmı olan ileumda ve kalın bağırsağın başlangıç bölgesinde görülür.

Kalın bağırsakta ne tür sindirim olur?

Kalınbağırsakta herhangi bir sindirim gerçekleşmez. Fazlalık olan minerallerin, vitaminlerin ve suyun emilimi burada gerçekleşir. Aynı zamanda kalın bağırsakta K v B vitamini üreten bakteriler bulunur ve ince bağırsakta olan villuslar kalın bağırsakta yer almaz. Sindirim sisteminin son basamağı ise anüstür.

Kalın bağırsak hangi besinleri sindirir?

Sindirim Enzimleri Karbonhidrat, protein ve yağları sindirir. Bikarbonat Asidik kimusu nötralize eder. Safrayı öğünler arasında depolar ve konsantre eder. Safra Tuzları Yağların sindirimine ve emilimine yardımcı olur.