Namaz kılmadan önce ne okunur?

İçindekiler:

  1. Namaz kılmadan önce ne okunur?
  2. Namaz kılarken sureleri hangi sıraya göre okumak gerekir?
  3. Tahiyyattan sonra hangi sure okunur?
  4. Ayetel Kürsi ile namaz kılınır mı?

Namaz kılmadan önce ne okunur?

Ayakta sırasıyla; a) Besmele, b) Fatiha sûresi, c) Kur'an'dan başka bir sûre daha okunur. Birinci rek'atte olduğu gibi "Allahü Ekber" diyerek rükûa varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-azim" denilir.

Namaz kılarken sureleri hangi sıraya göre okumak gerekir?

Namazda okunan âyet ve sûrelerin, gerek bir rekât içinde gerekse ikinci rekâtla birlikte düşünüldüğünde, Mushaf'taki sıraya göre okunması sünnete uygundur. Bir sûreyi veya âyeti okuduktan sonra, ardından önceki bir sûreyi veya âyeti okumak mekruhtur. Fakat bu, namazı geçersiz kılacak bir durum değildir.

Tahiyyattan sonra hangi sure okunur?

Tabii ki kılınan namaza ve oturma sırasına göre bu duaların okunması da değişiyor. Mesela farz namazların 1. oturuşunda sadece Tahiyyat duası okunur. Ama 2 rekatlı bir namaz da olsa 4 rekatlı bir namaz da olsa son oturuşta Tahiyyat + Salli + Barik + Rabbena yani tüm dualar okunmaktadır.

Ayetel Kürsi ile namaz kılınır mı?

Ayetel Kürsi, farz olan namazlar esnasında ve namazlardan sonra okunabilen bir ayettir. Bu bağlamda, bazı hadisi şeriflerde Ayetel Kürsi'nin farz namazdan sonra okunması menduptur. ... Zammı sure, namazda kuranı kerim ayetlerinden bir miktar okunan ayete ve sureye denir. Bu zammı surenin en az üç ayet olması lazımdır.