Konaklama işletmeciliği kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Konaklama işletmeciliği kaç yıllık?
  2. Konaklama hizmeti nedir?
  3. Konaklama endüstrisi nedir?
  4. Konaklama işletmeciliği bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?
  5. Otellerde lüks hizmet sunan katlara ne ad verilir?
  6. Otel odaları kaç m2 olmalı?

Konaklama işletmeciliği kaç yıllık?

Konaklama İşletmeciliği, üniversitelerde İşletme Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul ederken bölüm yalnızca Açıköğretim olarak Anadolu Üniversitesi'nde eğitimi verilmektedir.

Konaklama hizmeti nedir?

Konaklama ve seyahat hizmetleri, konaklama tesisleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları, konaklama tesisleri, kat hizmetleri, konuk hizmetleri, departmanın temizlik ve düzeni, tur programları, transfer işlemleri ve konukların karşılanması, yer ayırtma, konaklama işletmeleri ve rezervasyon ile ...

Konaklama endüstrisi nedir?

Turizm sektörünün temel unsurların dan olan konaklama endüstrisi; insan ların kendi konutlannın bulunduğu yer dışında değişik nedenlerle yaptıklan se yahatlerde birinci planda geçici konak lama, ikinci planda yeme-içme gibi wrun lu ihtiyaçların karşılanması için hammad deden veya yan mamul maddelerden ya rarlanarak mal ...

Konaklama işletmeciliği bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programlarının; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzunda belirtilen bölümlerinden mezun olanlar, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavı'nda başarılı oldukları takdirde Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

Otellerde lüks hizmet sunan katlara ne ad verilir?

Otellerin kral odaları, bir başka deyişle kral daireleri adından da anlaşılacağı üzere özellikle de lüks otellerde biraz pahalı olabiliyor çünkü o otelin en lüks odası anlamına geliyor ve alışılmışın dışında lüks unsurlarını bir arada bulacağınızdan emin olabilirsiniz. İlk olarak çok büyük bir alana gireceksiniz.

Otel odaları kaç m2 olmalı?

Tek kişilik oda (Single Room – SGL) - tek kişilik yatak. Otel standardına bağlı olarak oda 8 ve 14 m2 arasında değişebilir.