Soyulmayan kestane nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Soyulmayan kestane nasıl pişirilir?
  2. Kestane nasıl ayrılır?
  3. Fırında kestane nasıl kesilir?
  4. At kestanesi olduğunu nasıl anlarız?
  5. Çürük kestane nasıl anlaşılır?

Soyulmayan kestane nasıl pişirilir?

Kestaneleri pişireceğimiz tavaya alalım. Kestanelerin yarısına kadar su koyalım. Hızlı ateşte altını hiç kısmadan pişmeye bırakalım. Kestanenin suyu bitecek hızlı ateşte közlenmeye başlayacaklar.

Kestane nasıl ayrılır?

Ellerinizle açamadığınız kestaneyi bir sopa veya sert bir cisim yardımı ile dikenini ezdirip kestanenin içinden çıkmasını yardımcı olup kestaneleri dikeninden kolayca ayırabilirsiniz.

Fırında kestane nasıl kesilir?

Fırında kestane yapımı: Kestaneleri bir süre bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdüğünüz kestaneleri fırın tepsisine dizin. Fırını tüm bu işlemlerden önce 200 derecede ısıtın ve kestaneleri içine atın. Kestanelerin rengi değişene kadar fırında pişirin ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

At kestanesi olduğunu nasıl anlarız?

Her bir çiçek salkımında 1-5 meyve büyür. Bu meyveler at kestanesi olarak adlandırılır. Yeşil renkli tohumların etrafı dikenlidir.

Çürük kestane nasıl anlaşılır?

Çürük olduğunu gösteren lekeler olup olmadığını inceleyin. Diğerlerinden daha koyu renkli veya kötü kokulu kestaneler çoğunlukla bozuktur ve satın alınmamalıdır. Kabuğunu bir çakı veya tırnağınız yardımıyla yarıp iç kabuğunun ne kadar kolay soyulduğuna bakın. Hatta kestaneyi tadın.