Husuf Namazinda ne okunur?

İçindekiler:

  1. Husuf Namazinda ne okunur?
  2. Tövbe namazı kaç rekat nasıl kılınır?
  3. Tövbe namazından sonra ne yapılır?
  4. Teveccüh namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Husuf Namazinda ne okunur?

İŞTE GÜNEŞ VE AY TUTULMASI (KÜSUF-HUSUF) DUASI Sonra da: “Sübhânallâhi ve'l-hamdü liltâhi ve lâ ilâhe illâhü vallâ- hü ekber Li havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l-azîm.”denir. Ayrıca bu esnâda dua edilir, tekbir getirilir, Allah'tan af dilenir, sadaka verilir ve Allah'a sığınılır.

Tövbe namazı kaç rekat nasıl kılınır?

Nafile bir namaz olduğu için 2 şer rekat kılarak istenildiği kadar kılınabilmektedir. Niyet ettim Allah rızası için tövbe namazı kılmaya denilerek namaza niyet edilir. Allahu Ekber denilerek namaza başlanır. Sübhaneke okunur.

Tövbe namazından sonra ne yapılır?

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.”

Teveccüh namazı kaç rekattır nasıl kılınır?

Teheccüd namazı kılacak kişi, "niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya" şeklinde niyet edebilir. Teheccüd namazının iki rekat ile sekiz rekat arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, dileyen kimse daha fazla da kılabilir.