Hafta sonu için rapor alınabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hafta sonu için rapor alınabilir mi?
  2. Devlet Hastaneleri hafta sonu rapor verir mi?
  3. Cumartesi günü sağlık raporu alınır mı?
  4. Raporda Pazar günü sayılır mı?
  5. Il dışında rapor alınabilir mi?
  6. Devlet hastanesinden sağlık raporu nasıl alınır?
  7. Işçinin raporlu olduğu süre çalışma süresinden sayılır mı?
  8. Iş kanunu hafta tatili hangi gün?
  9. Devlet memuru farklı ilden rapor alabilir mi?
  10. Bir memur il dışından rapor alabilir mi?
  11. Devlet hastanesinden sağlık raporu ne kadar?

Hafta sonu için rapor alınabilir mi?

Memurlar, hafta sonu ve genel tatil günleri ile ulusal, resmi ve dini bayram günlerinde ve yasal izinli oldukları günlerde hastalıkları sebebiyle rapor alabilirler. ... Tatil günlerinde alınan raporlarda ise, raporun ilgili disiplin amirine iletilme tarihinin, tatil bitimini izleyen ilk mesai günü olması gerekecektir.

Devlet Hastaneleri hafta sonu rapor verir mi?

Memurlar, hafta sonu ve genel tatil günleri ile ulusal, resmi ve dini bayram günlerinde ve yasal izinli oldukları günlerde hastalıkları sebebiyle rapor alabilirler.

Cumartesi günü sağlık raporu alınır mı?

Sağlık Kurulu Poliklinikleri Çarşamba günleri hariç haftanın her günü hizmet vermektedir. 13:00 16:00 saatleri arasında da Sağlık Kurulu kararı alınmaktadır.Raporlar bilgisayar formatında düzenlenerek tüm muayenelerini tamamlayan hastalarımıza aynı gün içerisinde rapor sonuçları teslim edilmektedir.

Raporda Pazar günü sayılır mı?

İş Kanununa tabi olarak çalışanlar için memurlarda olduğu gibi Cumartesi – Pazar günleri tatil sayılmadığından, en azından haftada bir gün dinlenebilmeleri için işçilere bu hak tanınmıştır.

Il dışında rapor alınabilir mi?

Hastalık raporlarının bu Yönetmelik ile tespit edilen usül ve esaslara uygun olmaması halinde bu durum memura yazılı olarak bildirilir. ... Bu haller dışında memuriyet mahalli dışından rapor alınması usule aykırı rapor tanımı kapsamına girmekte olup, usule aykırı raporlar karşılığında hastalık izni verilemeyecektir.

Devlet hastanesinden sağlık raporu nasıl alınır?

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.

Işçinin raporlu olduğu süre çalışma süresinden sayılır mı?

Her iki maddede de “çalışma süresi”nin hafta tatili ve yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınacağına ilişkin hüküm vardır. Ancak tersi bir düzenleme yoktur. Bu nedenle çalışma süresine yıllık izinli olunan, rapor kullanılan günler dahil değildir.

Iş kanunu hafta tatili hangi gün?

2429 sayılı Kanuna göre, ücretli hafta tatili Pazar günü olmalıdır. Fakat bu, İş Kanunu bakımından zorunlu değildir. Yargıtay'a göre de Pazar gününün çalışılan günlere rastlaması, işçiye hafta tatili verilmediği anlamı taşımaz[9].

Devlet memuru farklı ilden rapor alabilir mi?

3- Mezkur Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerini takip eden günün mesai saatleri içinde memuriyet mahalli dışından(il dışından veya yurt dışından) alınan hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilmesi mümkün ...

Bir memur il dışından rapor alabilir mi?

Hastalık raporlarının bu Yönetmelik ile tespit edilen usül ve esaslara uygun olmaması halinde bu durum memura yazılı olarak bildirilir. ... Bu haller dışında memuriyet mahalli dışından rapor alınması usule aykırı rapor tanımı kapsamına girmekte olup, usule aykırı raporlar karşılığında hastalık izni verilemeyecektir.

Devlet hastanesinden sağlık raporu ne kadar?

Üniversite kaydı için alınan sağlık raporunu, aile hekimlerinden ücretsiz olarak alabilirler. Devlet hastanelerinde ise 50 TL ücret ödenmektedir.