Doğru koşu nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Doğru koşu nasıl olmalı?
  2. Günlük koşu ne kadar olmalı?
  3. Akşam saat kaçta spor yapılmalı?
  4. Koşu alışkanlığı nasıl kazanılır?
  5. Her gün koşmak faydalı mı?

Doğru koşu nasıl olmalı?

Doğru koşu formunda kollarımız gövdeye yakın ve omuzlarımız normal salınım alanında serbest olmalı. Ellerimizi ve kollarımızı sıkmadan, rahat bir şekilde öne ve geriye doğru çekmeliyiz. Gövdenin sağa-sola savrulması sakatlık riskini arttırdığı gibi performansı da olumsuz etkilemektedir. Ne çok fazla ne de yetersiz!

Günlük koşu ne kadar olmalı?

Genel olarak haftada 2-4 kez, 20-30 dakikalık koşularla başlanmalı. Başlangıç koşu mesafesi ise 3-6 km arasında olmalı. Düzenli koşu ritmini yakaladıktan sonra haftalık yüzde 10 mesafe artışı ile koşulara devam edebilirsiniz.

Akşam saat kaçta spor yapılmalı?

Yapılan araştırmalara göre sürekli olarak ve belirli bir zaman aralığında yapılan antrenmanlar ve egzersizler, vücudun spora adapte olmasını sağlamaktadır. Yani her akşam 7-8 arası spor yapan birisi, günün diğer saatlerine göre daha iyi performans göstermektedir.

Koşu alışkanlığı nasıl kazanılır?

Koşu alışkanlığı kazanmak icin öncelikle kilometre hesabı yapın. Koşmaya 5 kilometre ile başlıyorsanız, ilk etapta mesafeyi artırmak yerine koştuğunuz süreyi düşürmeye odaklanın. Tabii bu ancak zamanla olur. Daha sonraları işin içerisine kilometre hesabını da dahil ederek performansınızdaki artışı görebilirsiniz.

Her gün koşmak faydalı mı?

Her sporda olduğu gibi koşu sporu da kilo verme konusunda çok faydalıdır. Özellikle koşmak tüm vücudu aynı anda çalıştıran bir spor türüdür. Bu sayede kişilerin daha hızlı kilo vermesini sağlar. Ayrıca koşu sporu vücutta biriken yağ ve karbonhidrat oranını minimum seviyeye indirilir.