Bebeğin dişleri en geç ne zaman çıkar?

İçindekiler:

  1. Bebeğin dişleri en geç ne zaman çıkar?
  2. 8 Aylık bebeğin diş çıkarmaması normal mi?
  3. Dişlerin geç çıkması iyi mi?
  4. Patlayan diş ne zaman uzar?

Bebeğin dişleri en geç ne zaman çıkar?

Bebeklerde sağlıklı bir ağızda dişler, yaklaşık 6 veya 7 aylık bir sürede çıkabilir. Diş çıkarma dönemleri 3-4 aylıkken olabileceği gibi 1 yaşındada çıkabilir. Bu aşamada genetik faktörlerde önemli rol oynuyor. Dişlerin ilk dişten ziyade tamamlanması 27 aya kadar sürebilmektedir.

8 Aylık bebeğin diş çıkarmaması normal mi?

Her ne kadar bebeklerin ilk dişi genellikle 6-7 ay arasında çıksa da 3-4 aylıkken ya da 12-16 ay arasında da bu durumun görülmesi doğaldır. Bebeklerde dişlerin tamamlanması ise ortalama 27-29 aylık dönemi bulur, ancak 3 yaşa kadar da bu süreç devam edebilir. Bu sürecin sonunda genellikle 20 adet süt dişi çıkmış olur.

Dişlerin geç çıkması iyi mi?

Süt dişlerinin erken ya da geç çıkmasının özel bir durumu yoktur. Bebeklerin diş çıkarma zamanlarının farklılık göstermesi normal bir durumdur. Altta yatan başka bir hastalık yoksa bebeklerin dişlerinin erken ya da geç çıkması bir problem teşkil etmez.

Patlayan diş ne zaman uzar?

Ancak araştırmalara göre bir dişin çıkış süreci 8 günden fazla sürebilir. Diş patlamadan 4-8 gün önce belirtiler kendini gösterebilir. Kimi bebek aynı anda iki diş çıkarabilir. Bu durumda süreç daha uzun olabilir.