Eğer ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Eğer ne için kullanılır?
  2. Etopla mantıksal fonksiyonun görevi nedir?
  3. Excel programında formül girişleri hangi karakter ile başlar?
  4. Çok Eğer nedir?
  5. Otomatik doldurma fonksiyonu nedir?
  6. Sumif neden kullanılır?

Eğer ne için kullanılır?

Excel'in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır.

Etopla mantıksal fonksiyonun görevi nedir?

İsterseniz, ölçütü bir aralığa uygulayıp farklı bir aralıkta bunlara karşılık gelen değerlerin toplamını alabilirsiniz. Örneğin, =ETOPLA(B2:B5, "Can", C2:C5) formülü yalnızca C2:C5 aralığında yer alan ve B2:B5 aralığındaki ilişkili hücrelerin "Can" değerine eşit olduğu değerlerin toplamını alır.

Excel programında formül girişleri hangi karakter ile başlar?

Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar. Bir hücreyi seçin veya hücrenin adresini seçili hücreye yazın. Bir işleç girin. Örneğin, çıkarma işlemi için – işareti.

Çok Eğer nedir?

ÇOKEYLE işlevi bir veya birden çok koşulun karşı karşılaşıp karşı olmadığını denetler ve ilk DOĞRU koşula karşılık gelen değeri döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.

Otomatik doldurma fonksiyonu nedir?

Excel, bir hücreye veri girişi sırasında bazı otomatik giriş olanakları sağlar. Otomatik doldurma (Auto Fill) olarak bilinen bu olanak hücre içindeki verinin ya da formülün diğer hücrelere otomatik olarak kopyalanmasını sağlar.

Sumif neden kullanılır?

Fonksiyonlar » Matematik Fonksiyonları SUMIF fonksiyonu; bir aralıkta yer alan ve belirttiğiniz ölçüte uyan değerlerin toplamını almak için kullanılır. ... Hangi hücrelerin sayılacağını tanımlayan sayı, ifade, hücre başvurusu, metin ya da hangi hücrelerin toplanacağını tanımlayan bir işlev biçimindeki ölçüt.