Dinimizde kürtajın günahı nedir?

İçindekiler:

  1. Dinimizde kürtajın günahı nedir?
  2. Devlet hastanelerinde kürtaj yasak mı?
  3. Türkiyede kürtaj yaptırmak yasak mı?
  4. Kaç güne kadar kürtaj yapılır?
  5. 2 haftalık bebeği aldırmak günah mıdır?

Dinimizde kürtajın günahı nedir?

Dinen meşru ve bir mazeret olmadıkca çocuk düşürmek ve aldırmak haram ve cinayet hükmündedir.

Devlet hastanelerinde kürtaj yasak mı?

Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi isteğinize bağlı olarak kürtaj yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunları tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır.

Türkiyede kürtaj yaptırmak yasak mı?

Ülkemizde 10 haftalık üzeri gebeliklerin kürtajla sonlandırılması yasal değildir. Buna istisna oluşturan tek durum gebeliğin anne sağlığını tehdit etmesidir. Anne sağlığını tehdit eden bir durum oluşursa, kurul kararı ile on hafta üzeri gebelikler kürtaj ile sonlandırılabilir.

Kaç güne kadar kürtaj yapılır?

İsteğe bağlı durumlarda en fazla 2.5 aya kadar yasal olarak kürtaj işlemi yapılabilir. Adli bir durum, doktor onayı ile yapılabilecek kürtaj işlemlerinde bu süre uzayabilmektedir. Ancak Türkiye sınırları içerisinde yasal kürtaj süresi 2.5 ay veya 10 haftadır.

2 haftalık bebeği aldırmak günah mıdır?

Genel olarak tüm fakihlere göre 120 günden sonraki kürtajlar ise haram olduğu bildirilmiştir. Dini açıdan insan sağlığını koruma ve kurtarmak için yapılan müdahaleler de caiz olarak bildirilmektedir.