Kamu davalarına af var mı?

İçindekiler:

  1. Kamu davalarına af var mı?
  2. 2020 affı neleri kapsıyor?
  3. Genel af nasıl çıkarılır?
  4. 5 yıl ceza indirimi kimleri kapsıyor?
  5. Yeniden yapılandırma neleri kapsıyor?
  6. Yeni çıkacak vergi af yasası neleri kapsıyor?
  7. Af Nedir af çeşitleri nelerdir affın sonuçları nelerdir?
  8. Genel ve özel af ilanı nedir?

Kamu davalarına af var mı?

Genel af, kamu davasının düşmesi veya ceza mahkumiyetinin tüm neticeleriyle birlikte ortadan kalkması sonucunu doğuran bir ceza hukuku kurumudur (TCK m.65/1). ... Af, suçun hukuki neticelerini etkileyen TBMM veya belli durumlarda Cumhurbaşkanlığı tarafından tanzim edilen bir idari karar veya yasama faaliyetidir.

2020 affı neleri kapsıyor?

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve Resmi Gazete'de yayınlanan af yasasına göre, terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar haricinde, cezanın yarısı oranında infaz uygulanacak.

Genel af nasıl çıkarılır?

Genel af ve özel çıkarılması için yasama organı olan TBMM tarafından, üye tam sayısının beşte üçünün çoğunluğu ile karara varılması gerekir. Ayrıca Cumhurbaşkanı tarafından belirli kişilerin; sürekli hastalık, yaşlılık, sakatlık vb. hallerden dolayı özel af çıkarma yetkisi bulunmaktadır.

5 yıl ceza indirimi kimleri kapsıyor?

Toplam 5 yıl veya daha az süreli hapis cezasına mahkum olan veya adli para cezası infaz sürecinde hapis cezasına çevrilen hükümlülerden maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceği Adli Tıp Kurumu raporuyla tespit edilenlerin cezasının ...

Yeniden yapılandırma neleri kapsıyor?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden ...

Yeni çıkacak vergi af yasası neleri kapsıyor?

Milyonlarca borçlu için yeni bir yapılandırma olanağı getiren kanun teklifi komisyondan geçti. Teklife göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları yeniden yapılandırılacak. Belediyelerin su alacakları, emlak ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, otoyol ve köprü cezaları da bu kapsama alınacak.

Af Nedir af çeşitleri nelerdir affın sonuçları nelerdir?

Buna göre: Genel Af: kamu davalarının düşmesi ya da mahkumiyetin sonuçları ile ortadan kalkması olarak tanımlanabilmektedir. Özel Af: İnfazı kesinleşen hapis cezasının kaldırılması, sürenin azaltılması veya para cezasına dönüştürülmesi olarak tanımlanabilir.

Genel ve özel af ilanı nedir?

Genel Af: kamu davalarının düşmesi ya da mahkumiyetin sonuçları ile ortadan kalkması olarak tanımlanabilmektedir. Özel Af: İnfazı kesinleşen hapis cezasının kaldırılması, sürenin azaltılması veya para cezasına dönüştürülmesi olarak tanımlanabilir.