Tomografi kanser yapar mı?

İçindekiler:

  1. Tomografi kanser yapar mı?
  2. Tomografi ne kadar zararlı?
  3. Tomografi radyasyonu zararlı mı?
  4. Bilgisayarlı tomografi aç mı tok mu?

Tomografi kanser yapar mı?

Tomografide kullanılan X-ışınları, DNA'ya büyük ölçüde zarar veriyor. Tıp alanında 40 yılı aşkın bir süredir kullanılmakta olan bilgisayarlı tomografi (BT) ile birçok hastalığın teşhisi mümkün hale gelse de sık tomografi çektirenlerin vücutlarında oluşan radyasyonun kansere yol açtığı ortaya çıktı.

Tomografi ne kadar zararlı?

Sağlıklı bireylerin her beş yılda bir tomografi çektirmesini öneren doktorların bu tavsiyesi üzerine harekete geçen Bakanlık'ın, tüm vücudu tarayan tomografinin normal bir röntgenden 400 kat daha fazla radyasyon yaydığı, sık tomografi çektirenlerin vücutlarındaki birikmiş radyasyon seviyesinin 2.

Tomografi radyasyonu zararlı mı?

Bilgisayarlı tomografi (BT) günümüz tıbbında, akciğer hastalıklarının görüntülenmesinde çok önemli bir tanı yöntemidir. Ancak tetkikin radyasyon maruziyeti ve buna bağlı artmış kanser riskini de beraberinde getirmesi, bazı endişelere de neden olmaktadır.

Bilgisayarlı tomografi aç mı tok mu?

Bilgisayarlı Tomografi işleminden önce kalınması gerekebilir. Bu konuyla ilgili doktora danışılmalıdır. Bilgisayarlı Tomografi makinesinin dairesel bölgesi obez hastalar için dar olabilir. Bunun değerlendirmesi daha önceden yapılmalı gerekirse farklı bir alternatif seçilmelidir.