Keçiboynuzu yaprağı neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Keçiboynuzu yaprağı neye iyi gelir?
  2. Keçi boynuzu çayı ne zaman içilir?
  3. Keçiboynuzu çayı hangi hastalıklara iyi gelir?
  4. Keçiboynuzunu kaynatıp suyunu içmek ne işe yarar?
  5. Keçi boynuzu suyu nasıl kaynatılır?
  6. Keçiboynuzu çayı var mı?

Keçiboynuzu yaprağı neye iyi gelir?

GRİBE, ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR: İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. NEFES DARLIĞINA ETKİLİ: Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına karşı oldukça etkilidir.

Keçi boynuzu çayı ne zaman içilir?

Hergün sabah kahvaltısı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir. Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız.

Keçiboynuzu çayı hangi hastalıklara iyi gelir?

Antioksidan özelliğiyle doğal bir antibiyotik özelliği olan keçiboynuzu, kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir.

Keçiboynuzunu kaynatıp suyunu içmek ne işe yarar?

Kanı temizleme ve damar tıkanıklıklarını giderme özelliği vardır. Kış aylarında artan astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu şiddetli öksürüklere karşı dahi çok etkilidir. Balgam söktürücüdür, bu sayede öksürüğü azaltır. Bağırsak ve sindirim sistemine de olumlu etkiler sağlar, kabızlığı önler.

Keçi boynuzu suyu nasıl kaynatılır?

Yarım litre suyu kaynatın. Elinizle, ufak parçalara ayırdığınız keçiboynuzunu kaynamış suyun içerisine koyun. Ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 3-4 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alarak 20 dakika bekletin.

Keçiboynuzu çayı var mı?

Meyve, yaprak ve çekirdeklerinden yararlanılan keçiboynuzu, meyve, pekmez ve toz olarak kullanılabildiği gibi, çay şeklinde de tüketilmektedir.