Araç satış bedeli ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Araç satış bedeli ne kadar 2020?
  2. Araç üstüne alma ne kadar?
  3. Pasaportla araç satışı olur mu?
  4. Arac devir islemi nasil yapilir?
  5. Araç satış noter ücretini kim öder?

Araç satış bedeli ne kadar 2020?

Araç satışı yapılırken noter satış işlemlerinin ücreti alıcıya aittir. Alıcı tarafından notere ödenecek toplam tutar 2020 yılı için 224,50 TL olarak belirlenmiştir. Toplam tutar içerisinde; 148,50 TL noter evrak bedeli, 54 TL noter ücreti, 22 TL belge baskı ücreti yer alır.

Araç üstüne alma ne kadar?

Noter evrak bedeli 148,50 TL Noter ücreti 54 TL Belge Baskı ücreti 22 TL Sıfır araç satış ücreti 171 TL Noter araç satış ücreti toplam 224,50 TL olarak yazımızın devamındadır.

Pasaportla araç satışı olur mu?

Noterde araç satışı için gerekli belgeleri şöyle sıralayabiliriz: ruhsat ve trafik belgesi (kayıp olması durumunda geçici tescil belgesi) ... geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) vekaletname (eğer işlemler vekil aracılığıyla yapılacaksa)

Arac devir islemi nasil yapilir?

Araç, alıcı adına tescil edilir ve noter devri gerçekleşir. 301 TL'lik (2021 fiyatıdır) noter ücretini alıcının ödemesi gerekir. Satıcı adına olan ruhsat iptal edilir ve yeni tescil belgesi hazırlandıktan sonra satış belgesi sunulur. Böylece noter satış işlemleri gerçekleşmiş olur.

Araç satış noter ücretini kim öder?

Noter 'de araç satışı yapılırken araç devir ücretinin alıcı tarafından ödemesi gerekir. Satıcının herhangi bir noter ücreti ödemesi söz konusu değildir.