Muz meyvesinin yetişme koşulları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Muz meyvesinin yetişme koşulları nelerdir?
  2. Muz nerede ve hangi koşullarda yetişir?
  3. Muz nasıl havayı sever?
  4. Soğan hangi koşullarda yetişir?
  5. Soğan hangi ayda toplanır?
  6. Domatesler ne zaman yetişir?

Muz meyvesinin yetişme koşulları nelerdir?

Muzun yetişmesinde iklim, sıcaklık, ışık ve nem çok önemlidir. Bu unsurlar her yerde olmadığı için bölgesel olarak yetiştirilmektedir. Ortalama sıcaklığın 26-27 derece olması gerekir. Güneş ışığı muzun yetişmesinde gereklidir.

Muz nerede ve hangi koşullarda yetişir?

Sıcak ve nemli iklimlerde yetişen muz Güney Yarım Küre'de bulunan tüm ülkelerde yetiştirilir. Hindistan, Ekvator, Meksika, Mısır gibi ülkeler başta gelir. Avrupa'da ise muz yetiştiriciliğine uygun sera koşulları yapılarak bu meyvenin üretimi yapılır.

Muz nasıl havayı sever?

Sıcak ve nemli iklim seven muz, Türkiye'de ise Antalya ve Mersin başta olmak üzere güney kıyılarda gerçekleştirilir. Muz, sıcak iklim meyvesi olsa da yetiştiği mevsim kıştır. Sonbaharın sonlarından ilkbaharın başlarına kadar hasadı devam eder.

Soğan hangi koşullarda yetişir?

Soğan kumlu-killi ve humuslı topraklarda iyi yetişir. Ekilecek tarla, sonbaharda bir ya da iki defa orta derinlikte sürülüp kesekli olarak bırakılmamalıdır. Ekim mevsiminde, toprak tava geldiği zaman diskaro ve tırmık geçirilerek, kışın yağış ve donlarıyla dağılan kesekler düzlenmeli ve ekim yapılmalıdır.

Soğan hangi ayda toplanır?

10 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında kısa gün soğan çeşitleri için en uygun ekim zamanıdır. Kuru soğan hangi ayda sökülmektedir. Orta gün ve uzun gün soğan çeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart ayları arasında gerçekleşmektedir.

Domatesler ne zaman yetişir?

Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz. Domatesin yetişmesi için en az 13°C sıcaklık olması gerektiğini de hatırlatalım.