Ovulasyon Testi ilk idrarla yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Ovulasyon Testi ilk idrarla yapılır mı?
  2. Ovulasyon Testi kaç dakika bekletilir?
  3. Ovulasyon Testi hangi idrarla?
  4. Ovulasyon Testi hangi idrarla yapılır mı?
  5. Ovulasyon testi doğru sonuç verir mi?

Ovulasyon Testi ilk idrarla yapılır mı?

Sabah ilk idrar ile testi yapmak bazen yanıltıcı sonuçlar verebildiğinden tercih edilmemelidir. Testin sonuçlarını etkileyebilecek alkol, sigara ve ilaç gibi maddeleri kullanmamak gerekir. Testi her gün aynı saatlerde yapmaya çalışmak güvenilirliğini artıracaktır.

Ovulasyon Testi kaç dakika bekletilir?

- Bu doğrultuda test çubuğu 5 dakika bekletildikten sonra yumurtlamanın varlığına istinaden tek çizgi veya çift çizgi oluşumu gerçekleşir. - Eğer test çubuğu üzerinde çift çizgi var ise o zaman kişinin korumasız şekilde gerçekleştirdiği cinsel birleşmede hamile kalabileceği görülür.

Ovulasyon Testi hangi idrarla?

Ovulasyon testi, insan luteinik hormon (LH) hormonunun idrarda kalitatif olarak saptanmasına yönelik immünokromatografik tabanlı tek kademeli hızlı testtir.

Ovulasyon Testi hangi idrarla yapılır mı?

Ovulasyon testi sabah ilk idrarla yapılmamalıdır. Bu idrarın kullanılması yanıltıcı olabilir. Sigara, alkol, ağrı kesici, fitil, antibiyotik ve benzeri ürünlerin kullanımı testi etkilememektedir.

Ovulasyon testi doğru sonuç verir mi?

LH salınımını takiben ilk 24 ila 36 saat içinde cinsel ilişkiye girdiyseniz (yumurtlamadan önceki gün ve tam yumurtlama gününde), büyük ihtimalle hamile kalırsınız. Sonuçlar %99'un üzerinde bir doğruluk oranına sahiptir ve okunması kolaydır.