Yumurta çatlatma iğnesi hangi gün yapılır?

İçindekiler:

  1. Yumurta çatlatma iğnesi hangi gün yapılır?
  2. Yumurta çatlatma iğnesi ne zaman sonuç verir?
  3. Transferden sonra yumurta çatlatma iğnesi neden yapılır?
  4. Çatlatma iğnesinden kaç saat sonra ilişki olmalı?
  5. Çatlatma iğnesinden kaç gün sonra belli olur?

Yumurta çatlatma iğnesi hangi gün yapılır?

Yumurtalıkların uyarılmasına adetin ikinci günü başlanır ve ilaç uygulaması yaklaşık 10 - 11 gün sürmektedir. Bu süreç içinde birkaç kez yapılacak ultrasonografi takipleri ile yumurtaların gelişimi takip edilir.

Yumurta çatlatma iğnesi ne zaman sonuç verir?

Bu süreç ortalama olarak 15 günü bulur. Yumurta çatlatma yani HCG enjeksiyonu uygulamasından sonra 14 günde gebelik testi yapılması ve sonuç alınması mümkündür.

Transferden sonra yumurta çatlatma iğnesi neden yapılır?

Taze transfer yapılacak ise buna uygun çatlatma iğneleri kullanılır. Rahim içinin el vermemesi, yeterli kalınlığa ulaşmaması, rahimde polip varlığı, sıvı oluşumu ya da aşırı miktarda yumurta gelişimi olması halinde ise dondurma tedavisine uygun çatlatma tedavisi iğnesi kullanılır.

Çatlatma iğnesinden kaç saat sonra ilişki olmalı?

İğne yapıldıktan 12 saat sonra ve 36 saat sonra ilişki olması gebelik şansını artırır. Çatlatma iğneleri özünde ağrısız bir işlemdir ve ağrı yapması beklenmez.

Çatlatma iğnesinden kaç gün sonra belli olur?

Ya da çocuk sahibi olmak için tedavi aldıysanız çatlatma iğnesi yapılmış olması bu testi pozitif çıkarabilir. Bu nedenle çatlatma iğnesinden en az 12 gün sonraki döneme kadar gebelik testi aldatıcı bir sonuç verebilir.