Kalp yağlanması tehlikeli midir?

İçindekiler:

  1. Kalp yağlanması tehlikeli midir?
  2. Kalp damar yağlanması neden olur?
  3. Kalp hangi yağ iyi gelir?
  4. Hangi yağ damar tıkanıklığına?
  5. Hindistan cevizi yağı damarları tıkar mı?

Kalp yağlanması tehlikeli midir?

Karaciğer, böbrek, kalp gibi organların çevresinin yağlanması; ensülin direnci, hipertansiyon, şeker hastalığı ile kalp-damar hastalıklarına yol açabiliyor.

Kalp damar yağlanması neden olur?

Düzensiz ve dengesiz beslenmek, fast-food tarzı yiyecekler tüketmek, spor yapmamak kilo almaya ve bazı hayati organların da yağlanmasına neden olur. Özellikle de karaciğer, böbrek, kalp gibi organların çevresinin yağlanması insülin direnci, hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıklarına neden olur.

Kalp hangi yağ iyi gelir?

*Tekli doymamış yağ asitleri; zeytinyağı, fındık ve avakadoda, çoklu doymamış yağ asitleri ise balık, balık yağı, keten tohumu, ceviz, ay çekirdeği, kabak çekirdeğinde bulunmaktadır. Yağlı balıklar omega-3'den zengin kalp sağlığı için en faydalı besinlerdendir.

Hangi yağ damar tıkanıklığına?

Doymuş yağlarda bulunan ve en çok damarı tıkayıcı olan yağ asitleri sırası ile miristik asit, palmitik asit ve laurik asittir.

Hindistan cevizi yağı damarları tıkar mı?

Amerikan Kalp Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre, Hindistan cevizi yağı, sığır eti kadar doymuş yağ (katı yağ) içeriyor ve aslında, damarların tıkanmasında en az sığır eti kadar rol oynayabiliyor.