IQ testi nasil Yaptirilir?

İçindekiler:

  1. IQ testi nasil Yaptirilir?
  2. WISC-4 testi ne?
  3. WISC R eğitimini kimler alabilir?
  4. WISC R mı WISC-4 mü?
  5. WISC-4 kimlere uygulanır?

IQ testi nasil Yaptirilir?

Testin türüne göre bir veya bir buçuk saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirilir. Testi uygulama konusunda uzman kişi ile zekâsı ölçülecek çocuk bire bir test odasına girerek ölçme işlemi yapılır. Çocuğun verdiği cevaplar anlık olarak değerlendirilerek ilgili listelere işlenerek değerlendirme yapılır.

WISC-4 testi ne?

Wisc-4 zeka testi 6–16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Wisc-r testinin 1980'li yıllarda geliştirilmiş olmasına kıyasla oldukça yeni, Türkiye'deki norm çalışmaları 2016 yılında tamamlanmış ülkemizdeki en kapsamlı ve en güvenilir zeka testi testidir. Bu test bireysel olarak uygulanır.

WISC R eğitimini kimler alabilir?

Wısc-r Zeka Testi Eğitimini Okul Öncesi Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Wısc-r Zeka Testi Eğitimini Aile Danışmanları, Özel Eğitim bölümlerinde öğrenci, mezun veya bu alanlarda çalışanlar.

WISC R mı WISC-4 mü?

WISC-R ve WISC-4 Zeka testleri arasındaki en temel fark uygulanan yaş farkıdır. ... WISC-R Zeka testi 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 0 ay yaş aralığında bulunan tüm bireylere uygulanabilmektedir. WISC-4 Zeka Testi ise 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 11 olarak revize edilmiştir. Daha güncel ve değerlendirme noktasında daha detaylı bir testtir.

WISC-4 kimlere uygulanır?

Weschler Intelligence Scale for Children-IV (WISC-IV) 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay aralığındaki çocuklara uygulanan zeka testidir. Çocukların zihinsel performanslarını, bilişsel yeteneklerini ölçen, klinik bir ölçme aracıdır.