Arı sütünü nasıl tüketmeli?

İçindekiler:

  1. Arı sütünü nasıl tüketmeli?
  2. Arı sütü kadınlarda yumurta sayısını artırır mı?
  3. Arı sütü evde nasıl saklanır?
  4. Arı sütü gastrite iyi gelir mi?
  5. Arı sütü kaç derecede muhafaza edilir?
  6. Arı sütü dondurucuya konur mu?

Arı sütünü nasıl tüketmeli?

Arı sütünü balın içine karıştırıp macun kıvamına getirerek yemek en yaygın tüketim yöntemidir. Aynı zamanda arı sütünü bir içeceğin içine ilave ederek de tüketebilirsiniz. Çok fazla tüketmemeye hatta günde 1 gramı geçmemeye dikkat etmelisiniz.

Arı sütü kadınlarda yumurta sayısını artırır mı?

Ayrıca, düzenli arı sütü tüketiminin ciltte kolajen sentezini arttırdığı, bunun yanı sıra kadınlarda yumurta sayısı, erkeklerde de sperm kalitesini arttırarak doğurganlık üzerine etkilerinin bulunduğu yapılan bilimsel çalışmalar ile gösterilmiştir.

Arı sütü evde nasıl saklanır?

Arı sütünün eksi 20 derecede saklanması tavsiye edilir. Arı sütü eğer bal ve diğer kovan ürünleri ile karıştırılırsa bu durumlarda 4 derecede de saklanabilir.

Arı sütü gastrite iyi gelir mi?

Arı sütü midenin de rahatlamasını sağlamaktadır. Ülser ve gastrit gibi birtakım mide rahatsızlıklarına da arı sütünün iyi geldiği söylenmektedir.

Arı sütü kaç derecede muhafaza edilir?

Tabii bu bal ve diğer bal ürünleri ile, kovan ürünleri ile birleştirildiğinde, 4 C gibi ısılarda, yani buzdolabında da saklanması mümkün olabiliyor. Arı sütü, bal veya diğer arı ürünleri ile karıştırılması halinde +4 derecede, buzdolabında saklanabilir.

Arı sütü dondurucuya konur mu?

Karışımın homojen olması için 2-3 gün tahta kaşıkla karıştırılması gerekir. Polen bal karışımının buzdolabında saklanması gerekir. Propolis bal karışımı ya da sade propolis oda sıcaklığında ışık görmeyen yerde tutulabilir. Sade arı sütü, sade polen derin dondurucuda tutulmalıdır.