EG nedir nasıl çekilir?

İçindekiler:

  1. EG nedir nasıl çekilir?
  2. Uyku Eegsi nedir?
  3. EEG yi kim çeker?
  4. EEG testi neden istenir?
  5. Aktivasyonlu EEG ne demek?
  6. EEG ile neye bakılır?
  7. EEG nasıl temizlenir?
  8. EEG çekilirken aç mı tok mu?

EG nedir nasıl çekilir?

EEG Ortalama 23 tane küçük elektrodun bir tür jel yardımı ile saçlı kafa derisine yerleştirilmesi ve bir bilgisayar yardımıyla beyinin elektriksel aktivitesinin kaydedilmesi suretiyle yapılır. EEG tamamen ağrısız ve zararsız bir inceleme yöntemidir. Her yaşta insana EEG çekilebilir.

Uyku Eegsi nedir?

Rutin EEG'de ortaya çıkmayan anormal elektriksel aktivitelerin uyku ile aktif hale gelebildiği ve bazı epilepsi nöbetlerinin sadece uykuda ortaya çıktığı bilinmektedir. Bu nedenle hem uyku hem de uyanıklığı içeren, daha uzun süreli (yaklaşık 1.5 saat) “Uyku-uyanıklık EEG” tetkiki de yapılabilmektedir.

EEG yi kim çeker?

Nöroloji Uzmanı, beynin elektriksel faaliyeti, hastanın saçlı derisi üzerine yerleştirilen küçük metal elektrodlar aracılığıyla EEG aletine iletilirek, verilerin ortalama 20 dakika süreyle bilgisayara kaydedildiğini, çekim sırasında hastaya elektrik verilmesi sözkonusu olmadığını söyledi.

EEG testi neden istenir?

EEG beyindeki sinir hücreleri tarafından üretilen elektriksel işlemlerin uyanıklık ve uyku halindeyken kağıt üzerine beyin dalgaları şeklinde aktarılması işlemidir. Epilepsi, sinir hastalıkları, baş ağrılarının sebeplerini araştırma, beyin fonksiyonlarının analiz edilmesi gibi durumlar için EEG gereklidir.

Aktivasyonlu EEG ne demek?

EEG de Aktivasyon metotları: EEG laboratuvarlarında istirahat halinde görülmeyen epileptik aktiviteyi ortaya çıkarmak amacıyla kullanılan yöntemlere aktivasyon yöntemleri denir. Aktivasyon metotları : a)Göz açıp kapama; Görsel uyarılarla ortaya çıkan epileptiform aktiviteler için kullanılmaktadır.

EEG ile neye bakılır?

EEG, beyindeki elektrik aktiviteyi ölçerek beyinle ilgili bir hastalığın olup olmadığını saptamak için çekilir. Beyinle ilgili bir hastalık olduğu zaman beyindeki elektriksel aktivite bozulabilir. Bu hastalıkların teşhisi dışında komadaki hastalarda da kullanılan bir testtir.

EEG nasıl temizlenir?

Elektrotların parazitsiz kayıt alabilmesi ve çekim süresince sabit kalması için "pasta" adı verilen özel bir madde ile saçlı derinize sabitlenir. Bu madde yıkanınca tamamen temizlenir.

EEG çekilirken aç mı tok mu?

(Saça sprey, jöle vs. sürülmemesi) Çekim öncesi hasta tok olmalıdır. Bazen Uyku EEG si çekimi gerekir. Bunun için hastanın uzun süre uyutulmaması ve EEG çekimi sırasında uykuya dalması sağlanmalıdır. Böyle bir zorunluluk olup olmadığını çekim öncesi teknisyen veya nörolog size bildirecektir.