Turunç lokumu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Turunç lokumu nasıl yapılır?
  2. Reçel nasıl Kavanozlanır?
  3. Turunc marmelatı nasıl yapılır?
  4. Güneşte yapılan reçel nasıl saklanır?
  5. Portakal kabuğunun acısı nasıl giderilir?

Turunç lokumu nasıl yapılır?

Yapılışı:
  1. Turunçlar iyice yıkanıp, kabukların dışı çok az rendelenir.
  2. Kabuklar portakal kabuğu gibi dilimlenir.
  3. Kabukların içindeki beyaz kalın kısımları da bıçakla alınır.
  4. Kabuklar rulo yapılıp, iğne yardımıyla sağlam ve uzunca bir ipe dizilir.
  5. Arada boşluk kalmayacak şekilde sıklaştırılıp, ipe düğüm atılır.
Daha fazla öğe...

Reçel nasıl Kavanozlanır?

Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.

Turunc marmelatı nasıl yapılır?

Haşladığınız turunçların üzerine şekeri ekin ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletin. Ardından üzerine 2 su bardağı suyu da ekleyip hafif hafif karıştırarak pişirin. Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Pişen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını kapatın.

Güneşte yapılan reçel nasıl saklanır?

Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır. Reçel saklarken buzdolabı gibi soğuk dolaplar, güneş ışığı gören bir oda veya cam önü tercih edilmemeli, bunun yerine güneş görmeyen kiler gibi saklama alanları, erzak dolapları tercih edilmelidir.

Portakal kabuğunun acısı nasıl giderilir?

Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki kez daha tekrarlayın. Bu işlemi portakal kabuklarının acılığının gitmesi için yapıyoruz.