Gezici radar cezası kaç günde gelir?

İçindekiler:

  1. Gezici radar cezası kaç günde gelir?
  2. Radar telefona ceza yazar mı?
  3. Radar cezası iptal edilir mi?
  4. Gece radar uygulamasi var mi?
  5. Trafik cezası itiraz için nereyi arayabilirim?
  6. Radar cezası nasıl iptal ettirilir?

Gezici radar cezası kaç günde gelir?

Trafik elektronik denetleme kurulu sistemi tarafından tespit edilen bir ihlaliniz varsa, adresinize gönderilen tutanak 10 ila 30 gün içerisinde adresinize ulaşır.

Radar telefona ceza yazar mı?

Günümüzde gelişen radar ve kamera teknolojisi ile araç kullanırken telefonla konuşan sürücüler tespit edilir bu ve sürücülere ceza verilir. 2016 yılına göre; araç kullanırken telefonla konuşan sürücülere 92 TL para cezası uygulanır. Bu ceza eğer erken ödenirse 69 TL'ye iner.

Radar cezası iptal edilir mi?

Yargıtay içtihatlarında, uyarı yapılmadan yazılan radar cezası iptal edilmektedir. Plaka üzerinden yazılan cezalar tebliğ edilirken herhangi bir delil ya da fotoğraf olmadan sadece ceza tutanağı tebliğ ediliyorsa, cezaya delil yoksunluğu sebebi ile itiraz edebilirsiniz.

Gece radar uygulamasi var mi?

Yetkililer, özellikle radar uygulamasının yeni alınan cihazlarla gece saatlerinde de yapılabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''ABD'den alınan gece görüş radarlarındaki parça eksikliği önümüzdeki dönemde giderilecek. Radarlar, büyük ihtimalle yaz aylarındaki kontrollerde kullanılacak.

Trafik cezası itiraz için nereyi arayabilirim?

Bu durumda itiraz etmek hakkınız vardır. Peki trafik cezasına itiraz nereye yapılır ? Trafik cezasına itiraz Sulh Ceza Mahkemesi'ne dilekçe yazılarak ya da e devlet üzerinden yapılabilir.

Radar cezası nasıl iptal ettirilir?

Radar cezasına nasıl itiraz edilir diyorsanız Sulh Ceza Hakimliğine başvuru yapabilirsiniz. Adınıza kesilen bir radar cezası varsa cezanın size bildirilmesinden itibaren on beş gün içerisinde cezanın kesildiği yer Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunmalısınız. Aksi halde cezanız kesinleşecek ve tahsil edilecektir.