Mide sancısı kalbe vurur mu?

İçindekiler:

  1. Mide sancısı kalbe vurur mu?
  2. Mide ağrısıyla kalp ağrısı nasıl ayırt edilir?
  3. Midenin kalp gibi atması neden olur?
  4. Mide ağrısının kalbe vurması neden olur?

Mide sancısı kalbe vurur mu?

Midede hissedilen ağrı, günümüzün ölümle sonuçlanabilen en ciddi sağlık problemlerinden kalp krizinin de habercisi olabiliyor. Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, devam eden hafif veya orta şiddette mide ağrısı çekenleri, kalp krizi riskine karşı uyarıyor.

Mide ağrısıyla kalp ağrısı nasıl ayırt edilir?

Ağrılar devamlı ve şiddetli ise göğüs ön bölgesinde belli bir alanda olup boyna ve sol omuza doğru, mide ve sırttan çeneye doğru yayılıyorsa, yirmi dakikadan fazla sürüyorsa bu ağrıların kalp ağrısı olma ihtimali yüksektir.

Midenin kalp gibi atması neden olur?

Yemek borusu göğüs boşluğundan ve diyafram adı verilen bu zardan geçerek karın boşluğuna ulaşır. Yemek borusunun sonunda mide bulunmaktadır. Eğer, yemek borusunun diyaframdan geçtiği delik, geniş ve mide bağları da zayıf olursa, mide zaman zaman bu delikten fıtıklaşarak göğüs boşluğuna kayar.

Mide ağrısının kalbe vurması neden olur?

Bunun yanı sıra kalbe vuran mide ağrıları kalp krizi veya kan damarlarının tıkanması durumlarının da habercisi olabilir. Özellikle gebelik ve erken adet dönemlerinde mide ağrısı kalbe vurabilir. Mide ağrısı dalak, pankreas ve diyaframa vurabilir.