Sülük den sonra ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Sülük den sonra ne yapmalıyım?
  2. Sülük tedavisi hangi aralıklarla yapılır?
  3. Sülük hangi bölgelere yapılmaz?
  4. Tok karnına sülük yapılır mı?
  5. Sülük hangi kanı emer?
  6. Sülük tedavisi zararlı mıdır?
  7. Sülük insana ne yapar?
  8. Hacamat kalp krizini önler mi?
  9. Kan sulandırıcı kullanan hacamat yaptırabilir mı?
  10. Damar sertleşmesine ne iyi gelir?

Sülük den sonra ne yapmalıyım?

Öncelikle sülük uygulanacak bölge su ile temizlenir. Bu bölgeye daha önce kullanılmamış sülük uygulanır. Uygulama sonrası sülük imha edilir. Uygulama bölgesi soğuk ise sülük temasını arttırmak için tampon benzeri bir ısıtma işlemi yapılır.

Sülük tedavisi hangi aralıklarla yapılır?

Genelde haftada 2 seans uygulama önerilir. Bazı hastalar da bu sıklık haftada 3-4 seans olabilmekle beraber bazı hastalarda haftada bir, 10 günde bir seans uygulaması daha uygun olmaktadır. Seans süresi ise sülüklerin tutunma süresine göre değişmekle beraber 30-60 dakika arası olmaktadır.

Sülük hangi bölgelere yapılmaz?

Tıbbi sülük tedavisi uygulamasında sakıncalı bölgeler ise ; Yumuşak Cilt Bölgeleri (Göz kapağı çevresi gibi) Keratinize Bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi) Önemli Damarların Üzeri (Boyun, çene altı, koltuk altı, kasık gibi)

Tok karnına sülük yapılır mı?

Günümüz koşullarında sülük tedavisi tok karnına yapılmamaktadır. Yemek yedikten 2 ya da 3 saatlik bir açlık gerekli olur. Sülük tedavisinden iki gün öncesinde proteinli gıdalar yenmelidir. Ayrıca sülükler vücudun belli yerlerine konulmaktadır.

Sülük hangi kanı emer?

Sülük 10-20 dakika içinde 20-60 cc kan emerek, kanın içindeki su ve NaCl'ü atar ve konsantre ettiği kanla birlikte normal ağırlığının 2-6 katına çıkar . Sülüğün düşmesinden sonra kanamanın 1-2 saat daha sürmesi, kirli kanın giderilmesi için olumlu etkinin sürmesini sağlar.

Sülük tedavisi zararlı mıdır?

Sülük vurulmasıyla ilgili başlıca sorunlar enfeksiyonlar, kansızlık, sülük göçü, alerjik tepkilerdir. Sülük kendini yara dokusunun içine gömebilir. Sülük vurulmasına bağlı alerjik tepkiler basit kaşıntıdan ileri derecede alerjik tepkilere kadar değişiklik gösterebilir ve ölümcül olabilir.

Sülük insana ne yapar?

Bazı insanlar için sülük tedavisi mide bulandırıcı gelse de sülükler cildin dış katmanına yapışarak vücuttaki iltihabı söker, cilt problemlerini iyileştirir, varisi giderir, ağrıları önler.

Hacamat kalp krizini önler mi?

Bu açıdan, kirli kanın vücut dışına atılarak, temiz kanın vücutta daha çok dolaşımını sağlayan hacamat tedavisi, öncelikli olarak kalp çarpıntısı ve kalp sıkışması gibi problemler üzerinde fayda sağlamaktadır.

Kan sulandırıcı kullanan hacamat yaptırabilir mı?

Kalp hastaları çoğu kez kan sulandırıcı ilaç kullanırlar. Hacamat bu tip ilaç kullananlarda önerilmez. Tansiyonu, kan pulcukları, kanama testleri normal olmayan kişilerde hacamat uygulaması tavsiye edilmez. Doktor takibinde yapılması gereken bu uygulamayı tıbbi ortamlar dışında yaptırmayın.

Damar sertleşmesine ne iyi gelir?

Damar sertliği tedavisinde kullanılan şifalı bilgiler aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • Tarçın.
  • Zerdeçal.
  • Nar.
  • Badem.
  • Kuşkonmaz.
  • Melisa.
  • Zeytinyağı