Karın ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Karın ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?
  2. Karından sırta vuran ağrı nedir?
  3. Karın ve bağırsak ağrısı için hangi doktora gidilir?
  4. Karın ağrısı şikayeti için hangi bölüme gidilir?
  5. Bağırsak sorunu için hangi doktora gidilir?

Karın ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?

Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.

Karından sırta vuran ağrı nedir?

Pankreatitin en önemli belirtisinin ağrı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yaprak, “Pankreasın akut iltihabında 'kemer tarzında' olarak nitelendirdiğimiz ve sırta vuran bir karın ağrısı söz konusudur. Ağrıya genellikle şiddetli bulantı ve kusma eşlik eder.

Karın ve bağırsak ağrısı için hangi doktora gidilir?

Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.

Karın ağrısı şikayeti için hangi bölüme gidilir?

Karın ağrısı olan kişilerin öncelikle aile hekimine muayene olması gerektiğini ifade eden Özakay, "Eğer karın ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.

Bağırsak sorunu için hangi doktora gidilir?

BAĞIRSAK HASTALIKLARI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR? Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.