Gözde yanma sulanma neden olur?

İçindekiler:

  1. Gözde yanma sulanma neden olur?
  2. Göz yanması ne iyi gelir?
  3. Gözde yanma ve sulanmaya ne iyi gelir?
  4. Gözünü kaynak alırsa ne yapmak lazım?

Gözde yanma sulanma neden olur?

Göze yabancı cisim veya toz kaçması gözde batma, kızarıklık, yanma, hatta göz enfeksiyonuna neden olabilir. Gözde batma ile birlikte göz akıntısı ve yanma varsa bu bulgular bir göz enfeksiyonu belirtisi olabilir. Çeşitli bakteri ve viral etkenler gözde konjonktivite neden olur.

Göz yanması ne iyi gelir?

Göz yanması tedavisinde soğuk kompres uygulamak her zaman etkili bir yöntemdir. Üstelik herhangi bir zararı ya da yan etkisi yoktur. Bu yüzden gün içinde istediğiniz zaman uygulayabilirsiniz. Soğuk çay poşetleriyle gözünüzü dinlendirerek göz yanması sorununu çözebilirsiniz.

Gözde yanma ve sulanmaya ne iyi gelir?

Göz yanmalarına karşı kullanılacak ilk yöntem gül suyu olmaktadır. Gül suyu bir pamuğa dökülmeli ve daha sonra göz kapakları da dahil olmak üzere bu pamukla göz çevresinin silinmesi gerekmektedir. Gül suyu aynı zamanda göz altı morluklarına ve göz altı kararmalarına da iyi gelen bir yöntem olmaktadır.

Gözünü kaynak alırsa ne yapmak lazım?

- Bir beze ya da bir atlete buz sarmak suretiyle göze uygulamak işe yarayabilir. - Birer dilim çiğ patatesi göz kapaklarına tutmak hem gözü korurken hem de göz kuruluğuna engel olur. - Tüketilmiş olan bir çay poşetini ılık halde göz kapaklarını tutmak oldukça etkilidir.