Az çamaşır suyu içilirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Az çamaşır suyu içilirse ne olur?
  2. Çamaşır suyu içtikten sonra ne yapmalı?
  3. Bir çocuk çamaşır suyu içerse ne olur?
  4. Bebek bulaşık parlatıcısı içerse ne olur?
  5. Çamaşır suyu hidroklorik asit mi?

Az çamaşır suyu içilirse ne olur?

Belirtiler oldukça geniş bir skalada insana acı çektirebilir; mide ve yemek borusunda şiddetli yanma, kusma, ağızda ve gırtlakta acı ve tahriş, ayrıca ilk birkaç saat içerisinde şok geçirme ihtimali. Eğer bu belirtiler hemen tedavi edilmezse de, sindirim sisteminde ve diğer iç organlarda kalıcı hasarlar.

Çamaşır suyu içtikten sonra ne yapmalı?

Uzun süreli hasarlar bırakması ve ölümler nadir görülse de çamaşır suyu içildiği her durumda acil müdahale oldukça önemlidir. Kusmadan ve baygınlık geçirmeden hemen önce yaklaşık 250 ml su ya da süt içmek ilk müdahale olabilir. Su ya da süt yardımıyla seyreltmiş çamaşır suyunun zararları azaltılmış oluyor.

Bir çocuk çamaşır suyu içerse ne olur?

Dr. Asudan Tuğçe Çil, “Ya da ağız çevresinde, dudaklarda, ağız içinde, larenks ve farenkste, özofagusta (yemek borusunda) ve midede hasar oluşabilir. Çocuk tükürüğünü yutamayabilir. Ağızdan salya akmasının yanında, disfaji, göğüste ağrı, karın ağrısı, stridor, çekilmeli/ inlemeli solunum görülebilir.

Bebek bulaşık parlatıcısı içerse ne olur?

Çocukların en sık aldığı korozif maddeler, yağ çözücü, tuz ruhu, lavabo açıcı, kireç çözücü, bulaşık makinesi parlatıcısı, çamaşır suyu ve pas çözücülerdir. Korozif maddelerin yutulması ile kimyasal bir tepkime sonucunda doku zedelenmesi gelişebilmektedir.

Çamaşır suyu hidroklorik asit mi?

ÇAMAŞIR SUYU + TUZ RUHU = ZEHİRLİ KLOR GAZI Halk arasında tuz ruhu olarak bilinen aslında kuvvetli bir asit olan hidroklorik asit(HCl)'tir. Sirkede bulunan asetik asitte olduğu gibi çamaşır suyu ile tepkime sonucu zehirli klor gazı açığa çıkar.