Koltuk altım nasıl beyazlar?

İçindekiler:

  1. Koltuk altım nasıl beyazlar?
  2. Hamilelikte koltuk altı kararır mı?
  3. Koltuk altında siyah leke neden olur?
  4. Koltuk altı roll on kararma yapar mı?

Koltuk altım nasıl beyazlar?

Koltuk altı kararması; karbonat, limon, patates, salatalık ve pirinç ile bitkisel olarak düzeltilebilir. Tuz ve limon suyunu karıştırdıktan sonra koltuk altına uygulamak belirli bir süre sonra hem renginin açılmasını hem de kılların geç uzamasını sağlayabilir.

Hamilelikte koltuk altı kararır mı?

Bikini bölgesi (vajina) kararması renk değişimlerinin meydana gelmesinin bir diğer nedeni de hormonlarda meydana gelen değişimlerdir. Özellikle hamilelik döneminde östrojen hormonunun fazla salgılanması bikini bölgesi (vajina), koltuk altı bölgesi gibi yerlerde renk değişimeri ve kararmalara sebebiyet verebilir.

Koltuk altında siyah leke neden olur?

Çoğu kişi koltuk altı kararmasının nedenini terlemeye bağlasa da kullanılan ağdalar, jiletler, epilasyon aletleri, deodorantlar ve antiperspirantlar bu bölgenin kararmasına neden olan durumlardır. Kullanılan ürünlerin yanı sıra koltuk altı kararması genetik olarak da meydana gelir.

Koltuk altı roll on kararma yapar mı?

Düzenli olarak ağda ya da epilasyon yaptırmak, koltuk altlarında bulunan cildin daha koyu bir renge sahip olmasına neden olabilir. Ter kokusunu önlemek adına kullanılan deodorant ve roll-on'ların yanlış seçilmesi ya da uygulanması da ciltte kararma problemine yol açabilir.