Kişniş otu çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kişniş otu çayı nasıl yapılır?
  2. Kişniş otu nerelerde bulunur?
  3. Kişniş nasıl bir şey?
  4. Kişniş Türkiye'de nerede yetişir?
  5. Kişniş tadi neye benzer?
  6. Toz kişniş nerelerde kullanılır?

Kişniş otu çayı nasıl yapılır?

Diğer bitki çaylarının hazırlanması gibi oldukça basit bir yöntemle hazırlanan kişniş çayı için 1 bardak kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı ezilmiş kişniş tohumu eklenir ve 5-10 dakika kadar demlenmesi beklenir. İçilecek kıvama gelinceye kadar bekletilip günde 1 bardak şeklinde tüketilebilir.

Kişniş otu nerelerde bulunur?

Halk içinde 'Aş Otu' olarak bilinen Kişniş Otu, ismi duyulmuş ancak çok kullanılmayan bitki türüdür. Maydanozu andıran Kişniş Otu, ülkemizde daha çok Isparta, Burdur ve Konya illerinde yetişiyor. İnsan sağlığı için faydası olduğu kanıtlanan Kişniş Otu, birçok etkiye sahiptir.

Kişniş nasıl bir şey?

Maydanozgiller familyasına ait bir bitki olan kişniş, halk arasında "aş otu" olarak da biliniyor. Yeşil yapraklarıyla maydanoza oldukça benzeyen kişniş, tek yıllık otsu bir bitkidir. Kişniş, diyet lifi, manganez, demir ve magnezyum kaynağıdır. Ek olarak, kişniş vitamini, K vitamini ve protein bakımından zengindir.

Kişniş Türkiye'de nerede yetişir?

Meyveleri sarımsı, küre şeklindedir. Yetiştirdiği Yerler : Anayurdu Akdeniz havzası olup günümüzde birçok yerde ve ülkemizde yabani bitki ya da kültür bitkisi olarak yetişmektedir. Özellikle Konya, Burdur, Isparta yörelerinde yaygın olarak yetiştirilir.

Kişniş tadi neye benzer?

Kişnişden biraz bahsedecek olursak, maydanozdan ayırt etmesi oldukça zor fakat lezzet olarak daha yumuşak bir yeşil bitkidir. Son yapılan araştırmalara göre vücutta salgılanan bazı aldehitler kimilerinin damağında bu yeşilliklerin tadını sabuna benzetirken, diğer bir grup yeşillik sever daha narenciye tadı alıyor.

Toz kişniş nerelerde kullanılır?

Soslara, makarnalara ve yoğurtlu çorbalara da kullanılan taze kişniş, ayrıca kişniş salatası olarak da tüketilebilir. Turşularda, hamur işlerinde, körili soslarda ve tavuk yemeklerinde de kişniş bolca tercih edilir. Hamburger ve hatta sakatat yemeklerine de oldukça yakışır.