Doğum izni ne zaman başlar memur?

İçindekiler:

  1. Doğum izni ne zaman başlar memur?
  2. Süt izni kaç yıl sürer?
  3. Öğretmenler doğum iznine ne zaman ayrılır?
  4. Baba doğum iznini istediği zaman kullanabilir mi?
  5. Doğum iznini ne zaman kullanabilirim?

Doğum izni ne zaman başlar memur?

* Kadın memurların hamile kalmaları sonrasında yapacakları izin yasalara göre doğumdan 8 hafta önce başlar. Toplamda 16 hafta izin yapacak olan kadın memurlar geri kalan iznini doğum sonrasında kullanır.

Süt izni kaç yıl sürer?

Kadın İşçinin Süt İzni Kaç Aydır? → 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre özel sektör çalışanı kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için süt izni süresi 12 ay (1 yıldır).

Öğretmenler doğum iznine ne zaman ayrılır?

Genelge uyarınca kamuda çalışan hamile personel gebeliğin 24. haftasından itibaren idari izinli sayılıyor. Doğum izni ise 32. hafta başlıyor. Uygulamaya göre görevine 24. haftada izne çıkarak ara veren personel doğumdan sonraki 8. haftadan sonra işinin başına dönebiliyor.

Baba doğum iznini istediği zaman kullanabilir mi?

Babalık izni, erkek memur veya işçinin eşinin doğum yapması ile başlar. Yani babalık izni, erkek memurun veya erkek işçinin eşi doğum yaptığı zaman kullanılabilir. Doğum öncesinde ise babalık izni kullanılması söz konusu değildir. Duruma göre başka izinler söz konusu olabilmektedir.

Doğum iznini ne zaman kullanabilirim?

Gebelik 40 hafta olduğu için doğumdan 8 hafta önce, hamileliğin 32'nci haftasına denk geliyor. Doğum izni için 32'nci haftanın dolmuş olması şartı aranıyor. Toplamda 16 haftalık doğum iznine sahip olan kadınlar, çocuğun doğmasının ardından geçireceği 8 haftayı da bu izin sayesinde kullanıyorlar.