Selectra 25 mg hamilelikte kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Selectra 25 mg hamilelikte kullanılır mı?
  2. Antidepresan düşük yapar mı?
  3. Antidepresan kullanan erkeğin çocuğu olur mu?
  4. Ilaç kullanırken hamile kalınırsa ne olur?
  5. Seroquel hangi durumlarda kullanılır?
  6. Antidepresan ilaçlar kısırlık yapar mı?
  7. Ilaç kullanımı spermleri etkiler mi?

Selectra 25 mg hamilelikte kullanılır mı?

Hamilelikte Selectra kullanımı önerilmemektedir. İlacı kullanan kadınların güvenli bri doğum kontrol yöntemi kullanmaları gerekir. Hamileyseniz ve Selectra kullanıyorsanız ya da ilacı kullanırken hamile kaldığınızı fark ederseniz mutlaka doktorunuza bilgi verin.

Antidepresan düşük yapar mı?

Dr. Berard'ın araştırmasına göre, depresyon tedavilerinde venlafaksin etken maddeli andepresanlar kullanan hamilelerde düşük oranı yüzde 68'e kadar çıktı. Araştırma süresince, antidepresan kullanan kadınlardan 20 haftalık hamile olan 284 kişi de aynı nedenle düşük yaptı.

Antidepresan kullanan erkeğin çocuğu olur mu?

Yapılan araştırmalar, erkekler tarafından kullanılan antidepresan ilaçların spermlere zarar verebileceği ve kısırlığa sebep olabileceğini ortaya çıkardı.

Ilaç kullanırken hamile kalınırsa ne olur?

Genellikle ilaçların hamilelik üzerindeki etkisi gebeliğe zarar verme riski nedeniyle araştırılamamaktadır. Hamileliğin ilk aylarında ilaç kullanmak büyük bir ihtimalle bebeğe zarar vermeyecektir. Fakat bu riskin hiç olmaması ise garanti edilemeyecektir.

Seroquel hangi durumlarda kullanılır?

SEROQUEL etkin maddesi ketiapin olan, antipsikotikler (psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar) olarak adlandırılan ilaç grubuna ait bir ilaçtır. SEROQUEL aşağıdaki hastalıkların tedavisinde etkilidir: Bipolar bozukluğa eşlik eden majör depresif ataklar: Bu durumda kendinizi üzgün hissedersiniz.

Antidepresan ilaçlar kısırlık yapar mı?

Yani antidepresanların kadınlardaki yumurtalık ve yumurtalar, erkeklerdeki sperm yapısı veya sayısı üzerine kısırlık yapacak biçimde etki yaptığına dair net, kabul görmüş bilimsel bir bulgu yoktur.

Ilaç kullanımı spermleri etkiler mi?

İlaç kullanımı Sperm üreten testis hücrelerini uyaran hormon sinyallerini keserek, sperm sayısının düşmesine neden olurlar. (Bazı anti depresanlar, anti psikotik ilaçlar vb) Bazı ilaçlar da cinsel isteği olumsuz etkileyebilir ya da ereksiyonu ve spermin dışarı çıkmasını bloke edebilir.