Göbek bağı düşerken kanama olur mu?

İçindekiler:

  1. Göbek bağı düşerken kanama olur mu?
  2. Bebek göbek bağı düştükten sonra ne yapılır?
  3. Göbek bağı kanarsa ne olur?
  4. Göbek bağı kanaması normal mi?
  5. Göbek bağı neden kanar?

Göbek bağı düşerken kanama olur mu?

Göbek bağı düştükten sonra sürekli akıntı olması durumunda doktora başvurmalısınız. Göbek bağı düşerken birkaç damla kanama olabilir, fakat bu kanama birkaç damladan fazlaysa ve uzun süre devam ederse doktora başvurmalısınız. Yeni doğan bebeklerde K vitamini eksik olur.

Bebek göbek bağı düştükten sonra ne yapılır?

Göbek bağı düştükten sonra bu bölge kuruyarak kendi kendine şekillenecektir. – Bebeğinizi sıkı sıkıya naylon kumaşlar giydirmeden bölgenin hava almasını sağlayabilirsiniz bu da iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Daha cok pamuklu kıyafetler seçerek bebeğinizin göbek bağının ve cildinin nefes almasını sağlamalısınız.

Göbek bağı kanarsa ne olur?

Kordon tıpkı bir kabuk gibi düşer ve kanama görülebilir. Ancak uzun süren bir kanama durumunda doktora başvurmanız gerekir. Bunun yanı sıra, göbek bölgesinde iltihap, kızarıklık, şişlik ya da bölgede nemli bir yumru göbek kordonu enfeksiyonu belirtilerinden kaynaklanabilir.

Göbek bağı kanaması normal mi?

İyileşme sürecinde göbek bağı kenarında çok az bir kan görmek normaldir. Göbek bağı düştüğü zaman, bir yaranın kabuğu ayrılmış gibi çok az kanama meydana gelebilir. Göbek bağı ve tabanından irin gelmesi, kötü kokması, etrafında ki cildin kızarık ve şiş (ödemli) olması durumunda doktorunuza başvurabilirsiniz.

Göbek bağı neden kanar?

Uzmanlara göre göbek bağı düştükten sonra kanmanın nedeni olarak göbek bağındaki kanamanın pıhtılaşmaması veya K vitamini eksikliğinden meydana geldiği düşünülmektedir. Göbek bağında oluşan bu kanama sızıntı şeklinde meydana gelir ve tıbbi yardım almadan kendiliğinden durabilir.